Carregant Esdeveniments

AVIS: Tenint en compte les informacions rebudes sobre els efectes del temporal al lloc on es feia la sortida de diumenge els organitzadors hem decidit ajornar la sortida fins el proper diumenge 2 de febrer. L’horari i el programa seran els mateixos.

Un any més farem una nova etapa seguint el curs del riu Ter i la començarem on la vam deixar, a la ciutat de Girona. Pel recorregut passarem per zones periurbanes , la ribera del riu Ter i extenses plantacions de pollancres. També pels nuclis de Sarrià i Cervià de Ter. L’abric prehistòric del cau de les Goges i el monestir romànic de Santa Maria, que ens permetran posar-nos en contacte amb l’antigor.

LLOC DE SORTIDA:7.30 h a St Andreu Arenal – Metro línia 1 Fabra i Puig

ITINERARI: Arribarem en autocar a Girona on farem un café. A les 9.30h començarem a caminar desde el parc de la Devesa. Passarem per la passera de vianants de Fontajau. Anirem seguint el riu pel seu marge esquerre. Durant la major part del camí anirem trobant els senyals verd i vermell que ens indiquen la ruta. Passarem per sota del Pont de França. Continuarem per la riba del riu per una pista més ampla, que passa pel costat de l’Hospital Josep Trueta. Deixarem la ribera per pujar per una rampa fins a una zona interurbana i entrarem a Sarrià de Ter. Passarem pel Carrer Major i tombarem a la dreta per trobar el Passeig Fluvial, on podrem esmorzar. La ruta ens fa tornar al Carrer Major i mes tard seguir un corriol pel costat de la carretera. Sortirem davant de Formigons Girona i pendrem una pista de terra a l’esquerra que ens allunyarà finalment de la carretera. Ara trobarem un paisatge eminentment agrícola i forestal, el camí del Congost, al costat d’un canal d’aigua. Passarem per l’abric prehistòric del Cau de les Goges. Travessarem per un pont el riu Ter, on tenim una bona panoràmica fluvial. Passarem pel costat de Medinyà i seguirem per una pista de terra paral·lela a la AP. En tornarem a apropar al riu. Creuarem la Riera de la Farga i seguint el camí arribarem a Cervià de Ter. Farem una parada al Monestir de Santa Maria on dinarem i potser en farem la visita. Al final del poble cotinuarem per una pista de terra. Arribarem a la passera de Sobrànigues que travessarem i seguint la carretera arribarem al poble de Flaçà on ens esperarà l’autocar per a la tornada

DADES:  Distància aprox.:                          23 Km.

Durada caminada.:                      5h30 aproximadament

Desnivell acumulat:                     sense desnivell apreciable

Dificultat:                                      Mitjana-baixa

QUÈ CAL PORTAR:Esmorzar, dinar, aigua, roba d’abric, bon calçati impermeable.

PREU:   13 € socis i 18 € no socis

INSCRIPCIONS:Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i TER6. També us podeu apuntar directament al Casal (Comte Borrell, 22 – 08015 Barcelona, tel. 93319 55 50).

VOCALS: Josep Mª i Pep

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya