Carregant Esdeveniments

Farem una ruta fàcil i entretinguda per acomiadar l’any on, a més de l’excursió, tindrà lloc el tradicional vermut. Aquesta vegada, per canviar, enlloc de sorteig de regals  farem l’amic invisible. PENSEU A PORTAR UN REGAL DE 5€ MÀXIM.

LLOC DE SORTIDA: Ens trobarem a Palau Reial a les 8h on sortirem en autocar. Pararem a fer un cafè al poble d’Olèrdola i continuarem fins al parking del Castell.

DESCRIPCIÓ GENERAL: Sortirem de l’aparcament del Castell d’Olèrdola (315m), tot deixant a un costat la zona de pic-nic on acabarem la caminada per fer el Vermut de Nadal. Ens aturarem 5 minuts al fascinant Pla dels Albats, un cementiri de nens i nonats paleocristià excavat a la roca sota un bosquet de pins, que ens indica el caràcter espiritual ancestral de la zona. Continuarem pujant cap al Puig de l’Àliga (465m). Aquesta serà la talaia de la nostra excursió, des del cim podrem gaudir d’una amplia vista cap a les comarques del Garraf i del Penedès. De fet, aquesta part de la caminada transcorre per la carena, entre el Puig i el Turó de les Tres Partions, que fa que en els dies clars es pugui arribar a divisar fàcilment un ample tros territori: la costa Daurada, el Montserrat, fins i tot els Pirineus i el Montsià… Passarem per paisatge típicament mediterrani; rocós, sec, amb vegetació baixa de pins, i els aromes de la farigola i el romaní. Tot vorejant la urbanització de Daltmar, acabarem baixant per un barranc habilitat com a pista forestal, el Fondo de sant Andreu. Seguirem un petit segment al costat de la carretera comarcal BV2443 per fer l’última pujadeta de 50m cap al Castell, que ens farà entrar en gana per al vermut. A la zona de pícnic farem el vermut, l’amic invisible i a les 13.30h tornarem cap a Barcelona

DADES:  Distància aprox.:                          10,5  Km.

Durada caminada.:                                          3 h aproximadament

Desnivell acumulat:                     200 m de pujada

Dificultat:                                      fàcil

QUÈ CAL PORTAR:  Aigua, bon calçat, roba d’abric, gorra, impermeable i el regalet de l’amic invisible. Recordeu que hi ha vermut al final.

PREU:   13€ socis i 18€ no socis

INSCRIPCIONS: Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i OLERDOLA. També us podeu apuntar directament al Casal (Av. Marquès de l’Argentera, 22 Barcelona, tel. 93 319 55 50).

VOCALS: Àlex i Jacint

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya