Carregant Esdeveniments

Lloc de sortida cotxes des de Barcelona: 7:00 h. de PALAU REIAL, (Metro L3)
Lloc de trobada:  9:00h  Gratallops (cafè flor de maig)
Residents de fora de Barcelona, si disposen de vehicle propi, poden anar directament al punt de trobada, i en tot cas els no socis han d’abonar l’import de la inscripció.

Itinerari cotxes: Des de Barcelona, per la AP7, anirem direcció Tarragona fins a la sortida 34 (Reus Est), per agafar la T-11, direcció Reus/Aeroport, continuant més endavant direcció Falset per la N420, uns 32km. Arribant a Falset sortim en direcció Marçà/Gratallops, seguint les indicacions cap a Gratallops per la T710 uns 11km més.

DESCRIPCIÓ GENERAL:

Recorregut tradicional per la xarxa de camins del Priorat, i circular, entre les localitats de Gratallops, Falset i Bellmunt del Priorat.
Sortirem de Gratallops, bucòlica i petita localitat vinícola prioratina, que travessarem fins abandonar-la per un camí que creua la carretera direcció Bellmunt. Continuem entremig de camps de vinyes, alguns amb bonics murs de pedres, fins arribar a una certa alçada amb magnífiques vistes del poble que deixem enrere.

Després d’un tram de pista, agafem un trencant a ma esquerra cap el Mas d’en Martinet, per un corriol inicialment una mica irregular que baixa cap al riu Siurana, que més endavant travessarem per un gual de pedres.  Recuperem el camí real (un corriol marcat amb línia groga) en direcció a Falset, que va pujant gradualment per un llarg tram de bosc mediterrani, per una zona predominantment obaga i humida.
Sortint de la zona de bosc, arribem a una cruïlla on deixarem el camí cap a Falset. Aquí podem fer una breu parada per descansar.  Girarem a l’esquerra en direcció Bellmunt, per un camí carener amb bones vistes del Montsant.

Arribarem a Bellmunt del Priorat, on farem l’aturada per dinar. Aquesta vila de passat miner, està situada sobre un turó i disposa de molts racons, fonts i passeigs per seure i descansar i amb bones vistes.

Sortirem de la vila per un corriol que baixa ràpidament cap al riu Siurana, que novament creuarem. Continuarem de pujada un tram de 2 quilòmetres fins a trobar-nos amb la pista d’inici del recorregut, que farem en sentit invers cap a Gratallops.

DADES: Distància aprox.: 15,75 Km.
Desnivell acumulat: 675 metres
Durada caminada.: 5,5h (sense parades)
Dificultat: Mitjana

L’excursió passa per camins molt diversos (pista, corriol, rius, boscos, asfalt), cosa que el fa molt agradable, però a vegades amb terrenys irregulars i puntualment amb certa pendent. Tenim dos passos de riu. També s’ha tingut en compte la distància i el desnivell acumulat, ja que és una mica més llarga que les anteriors sortides, per gent no habituada a fer sortides senderistes.

QUÈ CAL PORTAR: Aigua, impermeable, pals, barret, crema solar, anorac/tallavent i el dinar. També bon calçat, i es recomana addicionalment calçat de riu.

PREU: no socis 5 € (socis gratuït)
El cost del transport en vehicles privats ho regularà cada conductor.
INSCRIPCIONS: Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i PRIORAT. També us podeu apuntar directament al Casal Lambda (Centre LGTBI C/Comte Borrell, 22, Barcelona Tel. 933 195 550)

VOCALS: Edu

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.
L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé procurarà evitar-los.

Grup adherit a la Federació de Entitats Excursionistes de Catalunya