Carregant Esdeveniments

Lloc de sortida cotxes des de Barcelona: 7:30 h. de PALAU REIAL, (Metro L3)
Lloc de trobada (cafè): 9:15h  Cornudella de Montsant (Bar la Reinaxença)
Inici de la caminada:  Albarca – refugi CET (Cornudella de M.)

Residents de fora de Barcelona, si disposen de vehicle propi, poden anar directament al punt de trobada, i en tot cas els no socis han d’abonar l’import de la inscripció.

Itinerari cotxes: Des de Barcelona, per la AP7, anirem direcció Tarragona fins a la sortida 34 (Reus Est), per agafar la T-11, direcció Reus/Aeroport, uns 15km fins C-242 i sortim en direcció al poble d’Alforja, que travessarem per continuar cap a Cornudella de Montsant.

DESCRIPCIÓ GENERAL:
Recorregut panoràmic per la part oriental de la serra del Montsant, que s’inicia al petit nucli d’Albarca situat a poc més de 800m d’alçada.
Seguirem el GR que puja carenejant pel Collet de les Forques, fins arribar a una pista que seguirem fins el Pla del Grau, lloc on farem una breu parada per a descansar i contemplar les magnífiques vistes de Siurana i el pantà.  Deixarem la pista i continuarem pel corriol per una zona boscosa cap a la Roca Corbatera (1163m), punt més alt del Massís. Parada per esmorzar. Si el dia es nítid podrem contemplar la mar Mediterrània i les muntanyes del Pirineu central.
Seguirem el camí que segueix la Serra Major, passant pel Pla del Moloner, en direcció a la Roca dels Caçadors.  Aquí ens abocarem al cingle de la vessant sud, un excel·lent mirador a la cinglera i a la comarca del Priorat.  Farem mitja volta cap al nord fins a la cruïlla del Crist de la Sang i aquí agafarem el corriol cap a l’est que més endavant es bifurca agafant el trencant esquerra en direcció a la Font del Manyano.  Segons la hora per aquí buscarem un lloc on dinar.
En aquest punt agafarem la pista que baixa pel barranc de les Pletes fins un dipòsit d’aigua.  Aquí continuarem la pista cap a l’ermita de la mare de Deu del Montsant. De l’ermita tornarem al Pla del Grau des d’on tornarem al lloc de partida.

DADES: Distància aprox.: 15,5 Km.
Desnivell acumulat: 450 metres
Durada caminada.: 5,5h (sense parades)
Dificultat: Mitjana

La excursió no presenta dificultats tècniques en quant a desnivells, però el Montsant és un massís rocós que en llocs fora pistes pot presentar còdols, i també en algun punt pot apropar-se a llocs amb cingleres, raó per la qual pot afectar a gent que pateixi vertigen. També s’ha tingut en compte la distància, ja que és una mica més llarga que les anteriors sortides hivernals, per gent no habituada a fer sortides senderistes.

QUÈ CAL PORTAR: Aigua, bon calçat, impermeable , pals, barret, crema solar, anorac/tallavent

PREU: no socis 5 € (socis gratuït)
El cost del transport en vehicles privats ho regularà cada conductor.
INSCRIPCIONS: Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i MONTSANT. També us podeu apuntar directament al Casal Lambda (Centre LGTBI C/Comte Borrell, 22, Barcelona Tel. 933 195 550)

VOCALS: Edu

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.
L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé procurará evitar-los.

Grup adherit a la Federació de Entitats Excursionistes de Catalunya