Carregant Esdeveniments

Es tracta d’un dels itineraris clàssic i dels millor conservats de la costa tarragonina que transcorre per cales , bosquets i platges, on podrem gaudir d’unes magnífiques vistes sobre el mar i petits panya segats groguencs / vermellosos,…molt fotogènics.

Lloc de sortida en cotxe des de Barcelona : 8:15 h. de Palau Reial, (Metro L3)
Lloc de trobada Estació Renfe l’Ametlla de Mar: 10:00 h.
Aparcament públic Estació de tren l’Ametlla de Mar. https://goo.gl/maps/eZgJ2JswnaNJqsSy6
Residents de fora de Barcelona, si disposen de vehicle propi, poden anar directament al punt d’inici de la sortida, i en tot cas els no socis han d’abonar l’import de la inscripció

Itinerari: Des de Barcelona, si agafem el tren n’hi ha un que surt a les 8:03 de l’estació de Barcelona Sants, Línia R16 cap a Tortosa. Si agafem el cotxe, per la AP7, anirem direcció Tarragona fins a la sortida 39, que connecta pràcticament de forma directa amb l’estació de tren de l’Ametlla.
Un cop fet un cafè ràpid a prop de l’estació, des de l’Ametlla, passarem pel port pesquer i enfilarem el camí de ronda GR – 92, que en aquest tram passa pràcticament paral·lel al mar. Camí que ens portarà cap a tot un seguit de cales i platges com la del Bon Capó, Port Oliver, Santes Creus, la Platja de la Llenya… fins arribar a la Roca de l’Illot, situat a la Punta de l’Àliga. Una petita península que, si el mar ho permet, hi podrem accedir per veure la balma formada per l’erosió del vent, i pot ser alguna anèmona de mar o algun peixet.
Des de l’Illot arribarem a la platja de l’Àliga, ja serem a uns 10 km de l’Ametlla i a 8 km de l’Ampolla , aquest podria ser un bon lloc per fer una parada per fer un banyet i dinar. Continuant trobarem altres platgetes gairebé verges, com la cala Moros, Platja Santa Llúsia, el Morro del Gos, Capellans i finalment el port de l’Ampolla, que marcarà el final del recorregut.
Si no fem massa tard buscarem un lloc per fer un beure de comiat, i fer el viatge de tornada en tren, inclús pels que han deixat el cotxe a l’Ametlla.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/lampolla-lametlla-de-mar-27770592

Dades:

Distància .: 17 Km
Durada caminada.: 4 o 5 hores (sense el bany i el dinar)
Desnivell positiu: 154 m
Dificultat: Mitjana-Baixa (per la distància)
Què cal portar: Esmorzar, dinar, MOLTA aigua ja que noi hi ha fonts i pot fer calor, pals, barret, bon calçat, crema solar i petita tovallola, (En aquestes caletes el banyador sol ser opcional però jo el portaria per si de cas…)
Preu de la inscripció: no socis 5 € (socis gratuït) El cost del transport en vehicles privats ho regularà cada conductor.
Inscripcions: Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça, indicant el numero de soci, i si disposeu de vehicle, i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, amb el vostre nom i GR92. També us podeu apuntar directament al Casal (Comte Borrell,
22 – 08015 Barcelona, tel. 93 319 55 50).
Vocals: Jacint i Àlex (mòbil i wats: 638 329 204)
AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.
L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la
activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.
Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Cataluny