Carregant Esdeveniments

Sortida amb cotxes particulars
LLOC DE SORTIDA a Barcelona: Estació d’autobusos de Sant Andreu Arenal (metro Fabra i Puig línia 1) a les 7:00 hores.
Residents de fora de Barcelona, si disposen de vehicle propi, poden anar directament al punt d’inici de la sortida, i en tot cas
els no socis han d’abonar l’import de la inscripció.
PUNT DE SORTIDA: DAVANT L’ESGLÉSIA DE CANTONIGRÓS
(C/ MAJOR) A LES 9 HORES JA ESMORZATS.
Com a Cantonigrós no hi ha bars oberts abans de les 9 h. qui vulgui esmorzar o fer un cafè ho haurà de fer a l’Esquirol (pel camí no hi haurà aturada per esmorzar)

DESCRIPCIÓ GENERAL:
En aquesta ocasió visitarem l’espai natural protegit de Collsacabra, en concret la Serra, cingles i altiplà del Cabrerès.
Avui caminarem entre alzines i roures i a les parts més obagues sota els faigs, i des de miradors situats a diferents indrets podrem gaudir de grans vistes: el Pedraforca, Montserrat, la Mola, el golf de Roses, el Canigó, el Puigmal…
Com sempre, cal anar agrupats, i encara més perquè no hi ha una senyalització clara del camí. També caldrà anar molt en compte amb les cingleres i algun pas tècnic que ens trobarem, sense ser difícil.
La ruta s’inicia a Cantonigrós. A les 9 hores començarem a caminar, seguirem el barranc i ens desviarem per arribar fins al mas d’Aiats,
anirem al peu de la cinglera per pujar pel grau fins al Pla d’Aiats, la baixada ens menarà al Coll de Bram i ens queda al davant una alta cinglera i per accedir al Santuari de Cabrera (1.311 m) pujarem pel camí de les escales; a dalt visitarem el Santuari i dinarem als prats del seu voltant.

Després seguirem pel mateix altiplà, que s’estreny i ens porta fins a les ruïnes del Castell (sols queden restes dels fonaments) i una taula d’orientació.
Seguim per la carena, després un corriol en forta pendent ens acosta a Sant Julià de Cabrera. De nou tornarem al coll de Bram per agafar un corriol que ens tornarà al barranc d’Aiats, a continuació desfarem el camí del matí per arribar a Cantonigrós, on si l’hora ho permet podrem fer un beure abans d’agafar els cotxes de tornada.

DADES: Distància aprox.: 17 Km
Durada caminada: 6 h 30
Desnivell positiu: 900 m
Dificultat: mitjana alta
QUÈ CAL PORTAR: bon calçat, roba d’abric, impermeable, aigua, dinar, i el que cadascú consideri.
PREU DE LA INSCRIPCIÓ: 5€ no socis (socis gratuït)
El cost del transport en vehicles privats ho regularà cada conductor.
INSCRIPCIONS: Envieu un e-mail a muntanya@lambdaweb.org per reservar plaça, indicant el número de soci i si disposeu de vehicle, i els no socis feu l’ingrés de la quota a BBVA ES72-0182-4609-9802-0116-3862, amb el vostre nom i CABRERA.
VOCALS: Oriol i Jordi