Carregant Esdeveniments

Agradable caminada per la part interior de la comarca del Garraf, frontera amb la plana del Penedès. Visitarem l’antic poble de Olivella, el Castell Vell, el cim del Puig de la Mola, punt més alt (537 m.) de la comarca., l’Avenc de l’Esquerrà, el més fondo del masssís, i dos Pous de Glac, al llarg de un recorregut on passarem entre vinyes, una ufanosa riera, ombrívols boscos de pi, i màquia solellada característica de tota la zona.

 

Lloc de sortida: 8:00 h de Palau Reial (Diagonal) – Metro línia 3 (verda)

 

ATENCIÓ: aquesta nit es fa el canvi a l’horari d’estiu

 

Itinerari: Des de Barcelona, i per l’AP7 anirem cap a Vilafranca del Penedès, i després per Sant Pere Molanta fins al poble de Olivella. Ens trobarem a l’aparcament que hi ha a la Ronda Sud, abans de arribar al poble. No hi ha cap bar o restaurant al lloc. Cada cotxe ha de valorar el moment i el lloc on fer un cafè abans d’arribar. A les 09,30 començarem a caminar en direcció a Cal Montaner. Passarem per la Riera de Begues i visitarem la Cova de Cal Montaner. Continuarem per pista passant pel Barret del Rector i la Font i Safareig del Rector, i pujarem al Castell Vell d’Olivella. Lloc idoni per fer un petit esmorzar, amb vistes a tot el voltant. A la torre del castell hi ha una taula d’orientació circular del que es pot veure (i del que no, el Puig Major de Mallorca, la Pica d’Estats…) Continuarem caminant per un camí molt agradable en el vessant obac del Turó de la Llaureda. Trobarem el Pou Francí al costat del camí i enllaçarem amb una variant del GR92, arribant a una pista cimentada on donarem oportunitat als menys caminadors per fer un descans i esperar una estona mentre fem la pujada al cim de la Mola. Abans d’arribar al cim visitarem les petites Balmes del Puig de la Mola. Dalt de tot hi ha una torre de vigilància (no accesible) i meravelloses vistes de l’entorn (el mar, Vilanova, tot el Garraf, la Plana Novella, etc….) Fet el cim, baixarem fins la boca de l’Avenc de l’Esquerrà (336m. de fondària) Aproximadament en aquest punt ens donarem un temps per dinar, retrobar els companys i reposar un xic Tornarem cap a Olivella per la pista encimentada. Ens desviarem pel camí del Pou Tancat, passant al costat d’aquest pou, i de la Barraca del Borregaire. Pujarem al Coll del Triador i ja estarem a les envistes del poble. Abans d’arribar el camí passa alcostat d’un roure de gran tamany. El poble és petit, el podem recòrrer en un moment, veurem l’esglèsia de Sant Pere i Sant Fèlix i per unes escales baixarem fins a l’aparcament donant per acabada la sortida.

Enlllaç de la ruta al wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/puig-de-la-mola-per-lacova-montaner-la-font-del-rector-el-castell-dolivella-lavenc-de-lesquerra-i-12093319

Dades: Distància .: 14 Km

Durada caminada.: 5:00 hores

Desnivell acumulat: Uns 500 m aprox.

Dificultat: Mitjana-Baixa

Què cal portar: Esmorzar, dinar, aigua, barret, bon calçat, roba d’abric, crema solar

Preu de la inscripció: no socis 5 € (socis gratuït) Cada cotxe liquidarà les despeses de desplaçament amb els passatgers.

Inscripcions: Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça ,indicant si disposeu de vehicle, i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, amb el vostre nom i OLIVELLA També us podeu apuntar directament al Casal (Comte Borrell, 22 – 08015 Barcelona, tel. 93 319 55 50).

Vocals: Jacint Conde i Joan Melús

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya