Carregant Esdeveniments

DESCRIPCIÓ GENERAL:

 La vall d´Unarre és una de les que formen les Valls d´Àneu. Mitja dotzena de llogarrets esquitxen la part més baixa de la vall. Més amunt, estanys, tarteres, pastures, cingles i cims són els amos del paisatge, en un territori força desconegut a causa de la manca de refugis guardats al massís i per la inexistència de cims promiments o dificultosos.

El Mont-roig és el cim més alt de la zona, i és a la carena fronterera amb França. El fet de quedar força aïllat respecte a altres cims de similar alçada o més alts li dóna personalitat i el fa apetible per aquells que volen gaudir de tots els horitzons que ens ofereix el nostre Pirineu.

OBJECTIU

Utilitzarem l´únic dia que podrem aprofitar íntegrament per ascendir al Mont-roig. Hi haurà una opció circular més assequible pels que no vulguin o no puguin arribar al cim. El primer dia anirem entre conreus fins un rierol per dinar a l´ombra i a la tarda voluntàriament pujarem fins un cim de segona categoria però de vistes interessants. El darrer dia farem una matinal que ens permetrà sense fer gaire esforç pujant desnivells de conèixer el poble abandonat d´Àrreu.

PROGRAMACIÓ

Divendres, 24 de juny

Sortirem amb vehicles particulars cap a Esterri d´Àneu, i d´allà, per una carretera local anirem fins al llogarret de Cerbi on aparcarem. De Cerbi anirem per pista entre prats fins arribar al riu d´Escurols, on cercarem un indret amb ombra per dinar-hi. A la tarda, seguint la pista que s´endinsa al bosc, pujarem voluntàriament fins al pic d´Escobedo, que sense ser excessivament alt oferix bones vistes d´Esterri d´Àneu i els seus voltants. Tornarem pel mateix camí.

Dissabte, 25 de juny

Ascensió al Mont-roig. Anirem amb els cotxes fins el pàrquing situat abans d´arribar al poble de Cerbi. Pujarem per la pista que mor al planell de Sartari i ja pel camí pujarem fins l´estany de la Gola Després de passar per l´estany de Calberante arribarem al coll Curiós, on ens dividirem. Qui no vulgui fer el cim continuarà pel camí fins aturar-se als propers estanyets de la Tartera. Qui vulgui fer el cim anirà cap al coll de Calberante, i d´allà seguint la carena i passant pels pics de la Gallina, arribarà a la collada de Mont-roig, on sense cap dificultat per una pala fàcil s´arribarà a la carena fronterera i per aquesta carena es coronarà el cim. Per baixar s´anirà per la carena fins al Pic de la Tartera, i per la Serra Plana s´arribarà als estanyets de la Tartera, on hi haurà la resta del grup. Per tornar als cotxes baixarem per la vall de Niri tot passant per l´estany de Buixasse i el Planell de Niri.

És un desnivell de 1.000 metres la fàcil i de 1.500 la difícil. La fàcil es pot fer en unes sis o set hores i la difícil entre nou i dotze.

Diumenge, 26 de juny

Un cop esmorzats, anirem amb els cotxes fins el poble veí Sorpe deixant-ne algun a Borén, on acabarem la caminada. Farem una excursió fàcil que des de Sorpe ens durà fins al llogarret abandonat d´Àrreu passant per la  Mare de Déu de les Neus i les Bordes d´Àrreu i d´Àrreu a Borén.

Dinar de comiat i viatge de tornada.

ALLOTJAMENT

A mitja pensió al refugi del Gerdar.

ÀPATS

Caldrà dur el dinar del dissabte així com aliments diversos per fer si es vol un mos a mig matí o berenar a la baixada. Els altres àpats els farem al refugi.

QUÈ CAL PORTAR:

Botes de muntanya, bastons, gorra, crema solar, capelina, llençols o sac de dormir, tovallola, estris d´higiene personal, sandàlies per caminar pel refugi,  cantimplora, motxilla petita, roba d´abric i menjar .

OBSERVACIONS:

El cim només es farà si les condicions meteorològiques són les adequades. En el cas de temps inestable, ens haurem de conformar amb la versió curta. També la presència de congestes pot alterar el recorregut de pujada al cim.

PREU: Uns 120 euros a tot estirar entre refugi, benzina i dinar del darrer dia.

INSCRIPCIONS:  Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu l’ingrés de 50 € a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el vostre nom i  UNARRE. També us podeu apuntar directament al Casal Lambda.

VOCALS:  Francesc

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya