Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

Aprofitarem el Pont de Desembre per reprendre les activitats. Esperem que l’evolució de la pandèmia sigui favorable i puguem gaudir uns esplèndids dies  a les nostrades muntanyes del Montsant.

Quatre dies de excursions de nivell  mig, sense graus de dificultat i visitant llocs emblemàtics com les ermites de Sant Salvador i Sant Bartomeu, i diverses coves i barrancs.

Desplaçament en cotxes particulars i allotjament a mitja pensió en el refugi de la FEEC de La Morera del Montsant. La situació actual fa que les places siguin molt limitades.

Dissabte 5:  Sortida a les 8.00 del matí de Barcelona, (Av. Diagonal, metro Palau Reial, cantonada carrer John M. Keynes) Anem per autopista passant prop de Tarragona i de Reus, fins a Cornudella. Després d’un petit refrigeri i retrobament, seguirem amb els cotxes fins a la ermita de Sant Joan del Codolar.

Cap a les 11.00 aprox. comencem a caminar cap a l’oest i remuntant un els graus més fàcils, Grau del Tomaset o Camí de Montsant, arribarem a la Cova Santa, on farem parada i qui vulgui podrà fer-hi una visita. Després passarem per la Cova del Moloner i ja pel Camí de Capçada en direcció est fins a la Roca Corbatera, cim més alt de la Serra. Continuarem el camí i ens desviarem per visitar la ermita de la Mare de Déu del Montsant. Dinar de pícnic.

Havent dinat seguirem pel Grau Gran fins al poble d’Albarca on farem un petit recorregut, i ja finalment seguirem el Camí dels Cartoixans i el Camí de la Llisera per tornar on tenim aparcats el cotxes.

Ens desplaçarem fins el poble de La Morera i ens allotjarem en el refugi.

Dades tècniques aproximades:      14 km    5h        600 m  desnivell positiu.

Diumenge 6:  Esmorzar d’hora i ens desplaçarem fins al poble de Margalef, el més petit de la comarca.  Caminarem fins a l’ermita troglodítica de Sant Salvador i seguirem fins a dalt de la carena. Pel camí de Capçada arribarem fins a La Cogulla. Després ja de baixada passarem pel Racó del Teix i continuarem baixant pel barranc de la Taverna fins arribar a l’embassament de Margalef. Seguint el curs del riu arribarem al poble. Si tenim temps disponible ens acostarem, amb els cotxes, a la Cova de Santa Llúcia, a la Bisbal de Falset.

Tornada a La Morera i al refugi.

Dades:                                            17 km      6h       900 m desnivell +

Dilluns 7:  Després d’esmorzar ens desplaçarem amb els cotxes fins a La Vilella Baixa.  Avui farem la ruta anomenada ‘El vi i l’oli del Bisbe’ anomenada així pel Bisbe de Tortosa que era alhora Baró de Cabacés i recollia la contribució dels pobles de la baronia. De La Vilella Baixa anirem a La Figuera pujant pel seu Grau. De La Figuera a Cabacés seguirem un tram del GR 171. Si disposem de temps, opcionalment farem la ruta municipal que passa per les ermites de Sant Roc i de la Mare de Deu de La Foia. I per tornar a La Vilella Baixa farem un camí que passa pel Pont de Cavaloca.

Tornarem a La Morera i al refugi.

Dades:                                              18 km      7 h     400 m desnivell +

Dimarts 8:   Ens llevarem tranquil·lament i anirem amb els cotxes fins a Ulldemolins. Ens acostarem fins a les ermites de Santa Magdalena i Sant Antoni, on aparcarem. La ruta d’avui és un clàssic que recorre el Congost de Fraguerau, fins a la preciosa ermita de Sant Bartomeu. Anada i tornada pel mateix camí.

Cap al migdia agafarem els cotxes per anar a dinar de restaurant.

Tornada a Barcelona..

Cal portar: Cal portar motxilla petita per les excursions, roba d’abric, impermeable, sabates de muntanya, bastons per caminar, sac de dormir, funda de coixí, tovallola, pijama i necesser, roba de recanvi, llanterna, cantimplora… menjar pels pícnics de dissabte, diumenge i dilluns,  bon humor i alegria.

NO OBLIDEU LES MASCARETES !!!

PREU:  aproximadament 140 € (organització, tres nits en MP). Hi ha descompte pels federats i pels socis del Casal,  recordeu de portar els carnets. El cost del desplaçament en cotxes es calcularà un cop allà i es distribuirà entre tots els participants (aprox. 80 euros/cotxe).

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS PER INTERNET I COMPTE CORRENT  enviar un correu (muntanya@lambdaweb.org) indicant el vostre nom, telèfon de contacte, disponibilitat de vehicle, i fer un ingrés de 50€ amb el vostre nom i    MONTSANT       a BBVA  ES72-0182-4609-9802-0116-3862

També us podeu apuntar directament al Casal Lambda (Centre de Recursos LGTBI de Barcelona, carrer Comte Borrell 22, tel. 933195550)

Places limitades (10)

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT. L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya