Carregant Esdeveniments

Ja hem arribat a la darrera sortida de l’any i com ja es tradició en aquestes entranyables dates farem una sortida matinal a prop de Barcelona, amb vermut inclòs i un divertit joc d’intercanvi de regals (amic invisible).

Penseu a portar un regal d’uns 5€.

Aquesta sortida ens portarà per una ruta sorprenent, farcida de boscos mediterranis, magnífiques panoràmiques del delta del Llobregat i arquitectura modernista.

LLOC/HORA SORTIDA: Quedem a l’estació de Renfe de Viladecans a les 9h. Des de Barcelona, per arribar-hi agafarem el tren de la línia R2 Sud de Rodalies Renfe que surt de Passeig de Gràcia a les 8.28h, i de l’estació de Sants a les 8.34h, amb destinació Sant Vicenç de Calders (la línia R2 Sud passa per Sitges i Vilanova i la Geltrú). Pels que preferiu venir en cotxe, l’estació disposa d’aparcament gratuït (enllaç Google Maps Estació Viladecans).

DESCRIPCIÓ GENERAL:
El recorregut comença travessant la zona urbana de Viladecans a través dels 2 grans parcs de la ciutat: el parc de la Marina i el parc de la Torre Roja (amb l’emblemàtic edifici que dona nom al parc).  Posteriorment iniciem la pujada a través de boscos de pins i alzines a l’Ermita de Sant Ramon, situada al pic del Montbaig (288m). Aquí farem un descans per contemplar les magnífiques vistes del delta del Llobregat i l’Àrea Metropolitana Sud. Després continuarem cap el coll de l’Estret de Roques, en un tram de pista amb una forta baixada. Creuarem la carretera BV-2004 per un pont de fusta i ens dirigirem cap al Turó de l’Angla, agafant en aquest punt el trencant dret de baixada que es dirigeix cap a La Roca Negra i la Masia de Santa Bàrbara.  Finalment enllaçarem pel camí de Can Salgado que ens conduirà al punt d’arribada, a la Colònia Güell, declarada bé d’interès cultural l’any 1991 pel seu conjunt industrial d’estil modernista i l’emblemàtica Cripta d’Antoni Gaudí.

ITINERARI: No es circular, però es pot retornar al punt de partida en transport públic fàcilment o tornar directament a Barcelona en Ferrocarrils de la Generalitat. Sortida a Viladecans (estació) – Viladecans (Parc Torre Roja) – turó de l’ermita de Sant Ramon – Coll d’Estret de Roques – La Roca Negra – Masia de Santa Bàrbara – Arribada a La Colònia Güell (Santa Coloma de Cervelló).

DADES: Distància aprox.: 10 Km.
Desnivell acumulat: 350 metres
Durada caminada.: 3,5h (sortida de  mig dia)
Dificultat: Baixa – Mitjana

QUÈ CAL PORTAR: Aigua , bon calçat, impermeable i un regal per l’amic invisible. (atès que farem vermut començarem l’excursió esmorzats, també farem un cafè a prop de la sortida)

PREU: 6€ (socis) i 9€ (no socis) + bitllet de rodalies.

INSCRIPCIONS: Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i MONTBAIG. També us podeu apuntar directament al Casal Lambda (Centre LGTBI C/Comte Borrell, 22, Barcelona Tel. 933 195 550)

VOCALS: Edu i Salva

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.
L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé procurará evitar-los.

Grup adherit a la Federació de Entitats Excursionistes de Catalunya