Carregant Esdeveniments

Resseguint les terres de frontera entre la Catalunya Vella i la Catalunya Nova ens disposem a conèixer un trosset de territori de la Catalunya Central esquitxat de torres de defensa medievals i masies enmig de paratges on regna la calma. La torre de Vallferosa, que data del segle X, és un dels millors exemples medievals d’arquitectura militar, tant pel que fa al seu estat de conservació com per les seves dimensions. La torre s’emplaça enmig d’una vall a prop de Tora, a l’extrem nord de la comarca de la Segarra.

LLOC DE SORTIDA
8h00 a Palau Reial – Metro línia 3 Palau Reial.

DESCRIPCIÓ GENERAL
Anirem en autocar fins a Torà on podrem fer un cafè. De Torà tornarem a agafar l’autocar fins arribar al punt quilomètric 6 de la carretera de Solsona. Aquí començarem l’itinerari circular en direcció a la casa de pagès La Collita i Cal Cristòfol. Poc després d’haver començat a caminar, i una vegada passada la casa Fostagueras,ens desviarem un xic del camí per anar a veure un “cup o tina” a la roca -lloc on s’emmagatzemava el raïm. Continuarem per pista asfaltada fins a Cal Cristòfol. En aquest punt hem d’agafar un corriol enmig d’uns marges per retrobar una pista de terra més ample que ens durà fins el GR170. Una vegada emplaçats sobre el GR seguirem en direcció nord per la vall de la riera de Vallferosa i ben aviat podrem veure al fons com s’aixeca la torre medieval. Ja situats al peu de la torre de Vallferosa, i una vegada vista, enfilarem cap amunt per una pista de terra ample fins arribar a la carena i travessar la carretera. Ens desviarem de nou cap a l’oest fins a Santa Maria de Sasserra, ermita i actual parròquia de Vallferosa i un lloc ideal per dinar. En acabat ens dirigirem cap el sud-oest, per la baga del clot,tot resseguint el GR170. Arribarem a un altre lloc d’interès: el cementiri dels Nens Xics, on hi ha un seguit de tombes antropomorfes que daten molt probablement dels segles IX i X. Passarem per un camí ombrívol fins a retrobar de nou un camí un xic més ample que ens durà fins el lloc d’on hem sortit.

DADES
Distància aprox.: 16 Km.
Durada caminada.: 5h30aproximadament
Desnivell acumulat: 250 m de desnivell acumulat
Dificultat: Baixa-mitjana

QUÈ CAL PORTAR
Esmorzar, dinar, aigua (no hi ha fonts pel camí), gorra i crema solar per protegir-se del sol, bon calçati impermeable.


PREU

13 € socis i 18 € no socis


INSCRIPCIONS

Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i VALLFEROSA. També us podeu apuntar directament al Casal (Comte Borrell, 22 – 08015 Barcelona, tel. 93319 55 50).


VOCALS

Lluís i Martí

–> AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT <–

L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.


Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya