En Josep Costa, actor, director de teatre, autor i traductor ens ha deixat, però ens queda el seu record. Sense ell la història del Casal Lambda i la de la lluita pels drets de les persones lgtbi+ al nostre país no hauria estat la mateixa.

A primers dels anys noranta, dirigí les lectures dramatitzades que el grup de teatre del Casal Lambda va organitzar, amb motiu del Dia mundial de la Sida al Teatre Lliure i a d’altres espais teatrals de la ciutat, amb Un Cor Normal, Àngels a Amèrica i altres obres del teatre gai nord-americà. Ens va ajudar per organitzar les mostres de teatre gai i lèsbic de Barcelona en aquella època. I sempre va estar molt a prop del Casal Lambda en la lluita per portar la realitat lgtbi al món de la cultura.

Com a expert i artista apassionat pel teatre ens va fer un regal excepcional amb el seu últim espectacle amb el títol Vida, una celebració dels seus setanta anys amb un recorregut amb les paraules dels autors i dels personatges que l’han acompanyat, i que va voler tancar amb un cant d’alegria i de reivindicació. Així el recordarem. En l’àmbit personal, perdem un gran amic insubstituïble, però la seva lluita serà una permanent font d’inspiració per a nosaltres.

 

Xavier Inglada,  Grup de Teatre  del Casal Lambda                                         Comissió Permanent Casal Lambda