El passat dimecres 8 de febrer va tenir lloc a la sala d’actes del Centre LGTBI la xerrada El que aprenem del VIH-SIDA amb Pepa Nolla (membre històric del Casal Lambda), Ferran Pujol (Director de BCN Checkpoint) i Rosa Maria Maristany (presidenta de Trans*Baixpower & Roses de Sant Feliu) i el suport de Casal Lambda com a entitat organitzadora.

A cavall entre la recuperació de la memòria i els reptes que ens presenta la societat actual i futura, les participants en l’acte i el Casal Lambda vam voler respondre a la pregunta: què hem après i encara aprenem de les cures? Quins aprenentatges ens deixa la Sida en la història? L’acte volia també destacar la importància de defensar els models d’acompanyament i de les famílies extenses i escollides en la cura i la salut individual i col·lectiva. 

Al final de l’acte es va deixar la porta oberta a continuar reflexionant sobre els diferents temes que van sorgir arrel de les intervencions de l’acte, entorn a les experiències en les diferents èpoques durant el camí del VIH-SIDA des dels anys 80 i fins avui dia després de la Covid i dels debats oberts sobre el món de les cures i l’acompanyament.

Podeu recuperar l’acte al canal de Youtube del Casal Lambda, clicant aquest enllaç.