Del 6 al 9 d’abril de 2012

La Serra del Montsec és una serralada calcària de més de 40 km de llargada i 18.696 hectàrees repartides entre les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà i la Baixa Ribagorça, a l’Aragó. El sector aragonés, tot i ser el mes baix, es el més desconegut i guarda racons de gran bellesa.

Allotjament a l’Alberg Casa Batlle (Montfalcó, Viacamp) en règim de mitja pensió

Desplaçament en cotxes particulars.

 

 

DESCRIPCIÓ GENERAL:

 

Divendres 6:  Sortida de Barcelona, a les 8 h del matí, des del Palau Reial (Av. Diagonal) . Itinerari recomanat: Barcelona – Martorell – Igualada – Cervera – Tàrrega. A l’alçada de Tàrrega, agafarem el trencall cap a Balaguer.

A Balaguer, farem una parada per esmorzar i farem una volta per aquesta població. Continuarem cap a Alfarràs i Benavarri, fins a la població de Viacamp, on surt el trencall de la pista (15Km) que fa poc han arreglat fins al despoblat de Montfalcó, on es troba el nostre alberg.. Des de l’alberg, farem una ruta circular per conèixer l’entorn de 2 hores de duració que ens portarà a conèixer la cova de les Figues, el pantà de Canelles i la riquesa natural de l’entorn. Dinarem de camí. Si tenim ganes, ens podrem enfilar a l’ermita de Santa Quitèria, romànica del S.XI i literalment penjada d’un espadat des d’on es domina el congost de Montrebei.

Durada aproximada i distància: 2.15h / 7,2km. Desnivell d’uns 300m. Dificultat Baixa.

Dinar de picnic. Sopar i allotjament a l’alberg.

Dissabte 7: Esmorzar i sortida a peu des de l’alberg. Avui anirem a peu fins als nuclis de Fet i Finestres. Ambos son nuclis despoblats degut a la construcció del pantà de Canelles, als anys 60. Després d’unes 4 hores de caminar, arribarem a Finestres, on destaca la formació geològica de l’anomenada “Muralla Xina”, enormes formacions rocoses on s’hi va construir el castell i l’ermita de Sant Vicenç. Visita de les ermites i la població. Després de dinar, emprendrem la tornada amb caiacs, tot navegant pel pantà fins arribar a Montfalcó. Allà només haurem de fer els 30’ de pujada fins a l’alberg.

Durada aproximada i distància: 7.00 h / 24 km. Desnivell d’uns 600 m. Dificultat mitjana – alta. És una excursió llarga.

Dinar de pícnic. Sopar i allotjament a l’alberg.

Diumenge 8: Esmorzar i sortida cap al poblet de l’Estall (5Km de l’alberg). Aparcarem els cotxes i farem una ruta circular molt agradable fins al cim més alt d’aquest sector del Montsec, Lo Graller, 1329m d’alçada. El camí fa ziga-zagues, fins a trobar el Pas de Sant Miquel, que permet pujar les cingleres del Montsec molt còmodament. Des del cim podrem veure, si el dia ho permet, el tall de Montrebei i els Pirineus, desde el Montperdut fins al Cadí, i si tenim sort les serres de Guara i el Moncayo. Baixarem per una pista, que ens durà al mas del Quiquet on hi ha l’ermita de Sant Antoni i l’Estall.

Durada aproximada i distància: 4.30 h / 14 km. Desnivell d’uns 600 m. Dificultat mitjana – baixa.

Dinar de pícnic. Sopar i allotjament a l’alberg.

Dilluns 9: Esmorzar. Deixarem l’alberg i ens dirigirem al poble de Luzás, on visitarem el castell i l’església. Continuarem cap a Benavarri, on podem fer un vol per la vila i dinar tots plegats abans de tornar cap a Barcelona.

 

Cal portar: roba d’abric, impermeable, bones sabates, tovallola i necesser, roba de recanvi, sac de dormir o llençols (a l’alberg es pot llogar llençols per 3 €), lot, cantimplora i queviures pels dinars. Si ho voleu podeu demanar picnics pels dinars (10€ per picnic).

 

IMPORTANT: l’alberg es troba a 15Km per pista del poble més proper, per tant serà difícil poder comprar pa.

.

PREU:130€

 

INSCRIPCIÓ:Places limitades (unes 15).

INDIQUEU NOM, TELÈFON, SI VOLEU PICNICS,

SI SOU FEDERATS I SI DISPOSEU DE VEHICLE.

 

INFORMACIÓ AL CASAL LAMBDA:   C/ Verdaguer i Callís, 10. (08003)

Barcelona    Tel. 93 319 55 50

 

INSCRIPCIONS PER COMPTE CORRENT:

Trucar al Casal o enviar un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i fer un ingrés de 50€  a Caixa de Catalunya 2013-0500-11-0212830635 indicant el vostre nom i MONTSEC.

 

VOCALS:  Guillem i Xavier

 

Grup adherit a la Federació de Entitats Excursionistes de Catalunya