12/11/2016

Com és la presència i representació de persones LGTB a les sèries de televisió? Aquesta és la pregunta que es va formular el Grup Jove del Casal el passat dissabte 12. Per poder respondre a aquesta qüestió, així com poder analitzar si els personatges que apareixen estan estereotipats o s’escapen dels tòpics, es va realitzar una activitat centrada en els personatges LGTB a les ficcions actuals.

Els participants a l’activitat van haver de definir quin creien que era el perfil dels personatges gais, lèsbics, bisexuals i transgènere a les sèries de televisió. Edat, estudis, físic o rellevància de la seva orientació sexual dins la trama de la ficció van ser algunes de les característiques apuntades a la pissarra. 

   

A continuació, els encarregats de l’activitat van projectar una sèrie de clips de diferents sèries de televisió actuals per comprovar o desmentir aquestes característiques. Personatges de La que se avecina, Merlí, Sense8, Glee, Anatomía de Grey, Transparent, Looking i Sexo en Nueva York, entre molts altres, van aparèixer a la pantalla i van ser analitzats pels joves. Cada personatge va ser situat a la pissarra segons si s’acostava o s’allunyava de les característiques definides prèviament. 

L’activitat –que va comptar amb la participació de nois i noies del grup Tutti- Frutti del Casal- va obrir, a més, debats alternatius sobre el paper dels creadors de la sèries i les cadenes on s’emeten en la representació LGTB.