05/11/2016

El Grup Jove estrenava el passat dissabte 5 de novembre la nova seu del Casal Lambda amb la seva primera activitat i festa temàtica a l’avinguda del Marqués de Argentera. A pocs dies de les eleccions americanes, la primera festa temàtica d’aquest curs es va centrar en els Estats Units i el seu American Way of Life. Tothom s’havia de vestir, disfressar o caracteritzar d’alguna cosa relacionada amb el país i la seva història o cultura. El resultat va anar des de les clàssiques camises texanes i barrets de cowboy fins a disfresses més elaborades amb la presència de cantants com Elvis Presley, icones infantils com Mickey Mouse o personatges polèmics com Monica Lewinsky.

Com ja és habitual, l’objectiu d’aquestes festes és poder conèixer més el grup i trobar-se en un espai de relax per passar-ho bé. En aquest marc, la comissió d’activitats va preparar un joc per grups de cara a familiaritzar els participants en tot tipus de conceptes del col·lectiu LGTB. Més d’una trentena de joves van participar de les dinàmiques preparades.

Els diferents grups -amb noms d’elements o moments de la història LGTB com Stonewall, Lambda o 17 de Maig- es van enfrontar a reptes que posaven a prova els seus coneixements. El clàssic joc del tabú va inaugurar les dinàmiques i va servir per repassar i aprendre conceptes com transexual i transgènere, demisexual, poliamor, queer o heteronormativitat.

D’aquí es va passar a elements més gràfics quan els grups van haver de definir a qui pertanyien diferents banderes de totes formes i colors. Les banderes del lesbianisme, l’heterosexual aliat, la bisexualitat o la transexualitat van ser algunes de les que es van haver d’endevinar.

Pistes biogràfiques per descobrir polítics i activistes LGTB –com Harvey Milk, Carla Antonelli, Armand de Fluvià o Santi Vila- i el joc de les pel·lícules amb títols i directors LGTB van fer avançar l’activitat. Així, la divertida competitivitat entre grups va créixer fins l’últim dels jocs en què un clip d’àudio era la pista per endevinar el cantant, actor o personatge conegut i un timbre al centre de la sala provocava tot tipus de carreres per obtenir la victòria. 

Amb els guanyadors coronats i tots els participants més informats sobre el col·lectiu LGTB, el menjar i la música ‘made in USA’ van allargar la festa fins altes hores de la matinada. Una molt bona manera d’inaugurar nou curs i nova seu.