El Grup de Joves del Casal Lambda presenta el seu nou espot promocional amb l’objectiu de donar a conèixer els valors i la tasca del grup juvenil d’aquesta entitat LGTBI referent a Catalunya. L’espot s’estrenarà públicament en el marc de la 22ª Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià FIRE!!, que tindrà lloc del 8 al 18 de juny a l’Institut Francès de Barcelona. El projecte s’anomena “Siguis com siguis, hi tens la porta oberta” i està composat per cinc vídeos diferents interrelacionats que mostren la realitat d’aquest espai jove de trobada, sensibilització i normalització del col·lectiu. S’ha finançat a través de la plataforma Verkami i ha comptat amb un ampli equip tècnic i artístic novell. 

 

Projecció de l’espot del Grup de Joves del Casal Lambda al FIRE!!:

• 9 de juny a les 16.30h, Institut Francès de Barcelona

• 16 de juny a les 22.30h, Institut Francès de Barcelona

 

La idea que hi ha darrere de l’espot és presentar el Grup Jove del Casal Lambda remarcant la seva pluralitat a través de quatre joves protagonistes que tenen diferents aficions, creences i situacions personals. A través dels diferents fragments de l’espot es donen a conèixer les experiències que es poden desprendre de formar part del Grup Jove i allò que els aporta a cadascun dels protagonistes: veure que allà troben el que busquen, que tot tipus de joves hi tenen cabuda. En un dels fragments, els quatre protagonistes es troben al Casal amb la resta de joves i descobreixen un espai amable on socialitzar-se, culturitzar-se, reivindicar-se i divertir-se, a més de trobar-hi referents. Totes les peces es poden trobar al canal de YouTube Joves Casal Lambda. També s’està difonent pel web i les xarxes socials del Casal (Instagram, Facebook i Twitter).

 

Aquest projecte de ficció ha comptat amb la participació d’estudiants i antics alumnes provinents de diferents institucions del món audiovisual i de les arts escèniques (ESCAC, EMAV, Eòlia, Nancy Tuñón, etc.). D’altra banda, ha tingut el recolzament d’una entitat LGTBI històrica com el Casal Lambda i un seguit de voluntaris del Grup Jove provinents de diferents disciplines, a més de 40 extres. 

“Una experiència molt enriquidora tot i que complicada en certs moments, però sobretot destaco la gran implicació de les desenes de persones que han fet possible aquest projecte”, valora el director de l’espot, Jordi Pros. El jove comunicador remarca també l’envergadura que ha arribat ha assolir aquest projecte i la significació personal que ha tingut. El coordinador del Grup de Joves, Sergi Cubell, va assenyalar l’esforç logístic que ha suposat el rodatge i la forta implicació dels voluntaris.

Vídeos:

El futbolista: https://www.youtube.com/watch?v=1Ufu6R0oobU

L’estudiant: https://www.youtube.com/watch?v=D5pl_7adT1w

La creient: https://www.youtube.com/watch?v=Yg-FRnjTbJw

El casteller: https://www.youtube.com/watch?v=326xUdAV35g

Conjunt: https://www.youtube.com/channel/UCcAk7GxemvddOXWidg2G18A/videos

 

Per a més informació

Javier Domínguez, comunicació Casal Lambda

joves@lambda.cat – www.lambda.cat