17/12/2016

El Grup Jove va celebrar el passat dissabte 17 de desembre una festa temàtica dedicada a les Nacions Unides. Tothom s’havia de vestir, disfressar o caracteritzar d’algun país, regió o zona del món i portar un plat típic. Així, van venir joves disfressats i disfressades amb vestimentes típiques de països com Mèxic, Rússia o l’Índia, i amb inspiracions de les cultures francesa, àrab o tirolesa. Pel que fa al sopar, els membres del grup es van posar amb ganes a la cuina i van portar una gran varietat de plats de tot el món, la majoria molt elaborats i tots deliciosos.

Com ja és habitual, l’objectiu d’aquestes festes és poder conèixer més el grup i trobar-se en un espai de relax per passar-ho bé. En aquest marc, la comissió d’activitats va preparar un gran joc de competició per grups de cara a familiaritzar els participants amb tot tipus de coneixements sobre els països del món. Més d’una trentena de joves van participar de les dinàmiques preparades, que permeten cohesionar i unir el grup del Casal.

Cada grup representava un imperi i havia d’anar conquerint països a mesura que guanyava punts. Algunes de les proves disputades tractaven sobre preguntes de coneixement general sobre els països (política, història, geografia, etc.) i altres sobre cançons, músiques i llengües de les diferents regions, per a les quals s’havia de contestar corrent i picant el primer al polsador per donar la resposta correcta. Una dels jocs següents posava a prova els reflexes i la rapidesa donant conceptes certs i falsos sobre les nacions i el darrer va ser la trepidant “patata calenta”, on els concursants havien d’esbrinar una xifra exacta sobre un país abans que s’acabés el temps.

Després d’augmentar el coneixements sobre les Nacions Unides i de passar una bona estona de diversió i adrenalina, el menjar internacional i la música de diferents cultures van allargar la festa fins altes hores de la matinada. Una molt bona manera d’acomiadar l’any!