Casal Lambda ha col·laborat amb la Direcció General de Memòria Democràtica, la Direcció General d’Igualtat i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya en l’acte de reconeixement dels 50 anys del Movimiento Español de Liberación Homosexual (MELH) i, en particular, al seu fundador i president d’honor del Casal, Armand de Fluvià, pel seu paper pioner en la reivindicació dels drets de les persones homosexuals en plena dictadura franquista.

L’acte, que va tenir lloc en el marc del Dia internacional contra l’LGBTIfòbia, es va dur a terme dimecres 19 de maig a l’Institut Francès de Barcelona, casa d’altres esdeveniments de nivell del Lambda com la Mostra FIRE!!

L’acte va ser presidit per la consellera de Justícia, Ester Capella, que en les seves paraules va destacar la necessitat de persones valentes com De Fluvià per lluitar per aconseguir i mantenir drets. Capella presidia el reconeixement juntament amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, qui va parlar de la importància de recordar el fil històric de les entitats LGTBI del territori.

Després d’unes paraules de benvinguda, el president del Casal Lambda, Jordi Samsó, va introduir Olivier Ramadour, cònsol general de França a Barcelona i Max Vasseur, director de l’Institut Francès, amfritions de la jornada.

La periodista Carme Porta va prendre la paraula per glossar la figura d’Armand de Fluvià i fer cinc cèntims sobre el documental “Armand, la memòria d’un moviment” que es projectava com a part de l’acte. Finalment, la sala d’actes de l’Institut Francès va rebre Armand de Fluvià amb aplaudiments i de peu. Ell, emocionat, va recorda el seu camí.

Finalment, l’acte es va cloure amb el passi exclusiu del documental “MELH (1970-2020) Armand, la memòria d’un moviment”, de Ramon Martínez, Carme Porta, Mario Allegranzi i Jordi Samsó. Una peça audiovisual que s’estrenarà oficialment dins la programació de la propera Mostra FIRE!!