Diumenge 23 d’octubre de 2011

 

 

 

LLOC DE SORTIDA: 7.00 h. Sant Andreu Arenal                  

 

DESCRIPCIÓ GENERAL:

El Camí dels Bons Homes és un itinerari que va del Santuari de Queralt, al Berguedà, fins al castell de Montsegur, a l’Arièja (Occitània). Es suposa que el van utilitzar en sentit contrari els Càtars o Bons Homes els segles XIII i XIV fugint de la Inquisició. En aquesta excursió farem el segon tram entre Peguera i Gòsol, per uns paratges frondosos, deshabitats i molt poc coneguts.

L’autocar ens deixarà a l’antiga estació d’esquí dels Rasos de Peguera, a 1895 m. d’alçada, i des d’aquí començarem una baixada per pista, primer en mal estat i després asfaltada que, sempre amb la Serra d’Ensija al davant, ens portarà a trobar el GR 107 provinent de Peguera, que podem veure a la dreta.  Esmorzarem a prop de la Font de la Bruixa i continuarem el camí de baixada amb magnífiques vistes, a la nostra dreta, de la impressionant paret de la Gallina Pelada. Després de passar per Cal Sec agafarem un camí de pujada fins al coll de Griells i d’aquí tornarem a baixar, amb vistes al barranc del Clot de l’Infern, fins arribar al poble abandonat de Bonner, on farem una breu parada per visitar-lo.  Continuarem un tros més fins arribar al Molí de Güell, on dinarem en un replà del riu Aigua de Valls i on trobarem una abundosa font. Després de dinar continuarem per la vall del mateix riu, amb vistes a la cara sud del Pedraforca, i després de passar per canals i molins  arribarem al llogarret de Feners, on ens recollirà l’autocar.

 

DADES:

Distància aprox.:15 Km.

Durada caminada.: 5 h 30

Desnivell acumulat: 800 m de baixada i 300 de pujada

Dificultat: mitjana

               

QUÈ CAL PORTAR: esmorzar, dinar, aigua, bon calçat, roba d’abric, impermeable. (No hi haurà oportunitat de fer el cafè del matí)

 

PREU:  14€ (socis)    17€ (no socis)                                                     

 

INSCRIPCIONS AL CASAL LAMBDA:

C/ Verdaguer i Callís, 10.  Tel. 93-319 55 50.  08003 Barcelona

 

INSCRIPCIONS PER COMPTE CORRENT: Molt important!: Envieu un correu a muntanya@lambdaweb.org per reservar plaça (indicant nom, telèfon i si sou socis) i feu l’ingrés a CatalunyaCaixa 2013-0500-11-0212830635, indicant nom.

 

VOCALS:Quico, Jordi, Andrés

 

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya