Del 22 al 25 d’abril de 2011

 

El Camí dels Bons Homes, que enllaça el Castell de Montségur i el santuari de Queralt, és un sender de gran recorregut (GR-107), d’uns 190 km de llarg, que ressegueix la ruta que van fer servir els càtars (anomenats Bons Homes) durant els segles XII i XIII mentre fugien de la croada i la inquisició dirigida per l’església de Roma, amb el suport del Rei de França, cap a Catalunya. Ens disposem a recórrer un dels bonics trams d’alta muntanya que transcorren pel Pirineu francès, des del Col du Puymorens fins al Col du Pierre Blanche (proper a Chioula), al departament de l’Ariège.

Allotjament en dues gîtes d’étape (Albergs) en règim de mitja pensió.

Desplaçament en cotxes particulars.

 

 

DESCRIPCIÓ GENERAL:

Divendres 22:  Sortida de Barcelona, a les 9 h del matí, des de l’estació de Renfe –  Sant Andreu Arenal (Metro Fabra i Puig). Itinerari: Manresa, Túnel del Cadí, Puigcerdà (parada) i Porté-Puymorens. Abans d’arribar a Porté visitarem les restes del castell medieval de Querol a Porta, que dona nom a la vall. Deixem els cotxes a Porté i comencem la ruta a peu (GR-107) fins a L’Hospitalet-près-l’Andorre (3h), passant pel Col du Puymorens (1920 m). Dinar en ruta (entrepans). Sopar i allotjament al gîte d’étape “L’Hospitalité”.

Dissabte 23: Esmorzar i sortida seguint el GR-107 pel fons de la vall de l’Ariège fins a Mérens-les-Vals (2h). Visita del poble i l’església romànica del segle XI. Continuació del Camí dels Bons Homes fins a Orlu (4h30), passant pel Cap du Camp (1750 m). Dinar en ruta (picnic). Sopar i allotjament al gîte d’étape “Le Relais Montagnard”.

Diumenge 24: Esmorzar i sortida cap a Orgeix per tornar a trobar el GR-107, que s’enfila cap als poblets d’Ascou i Sorgeat, fins al Col de Pierre Blanche, zona propera a Chioula i colindant amb le Pays de Sault (zona de Comus). Retorn a Orlu per Ignaux i Sorgeat. Dinar en ruta (picnic). Sopar i allotjament al gîte d’étape “Le Relais Montagnard”.

Dilluns 25: Esmorzar i partida a peu vers Ax-les-Thermes (1h15). Possibilitat de banys termals (2h màxim). Sortida amb tren de l’estació d’Ax-les-Thermes en direcció a Latour de Carol a les 13h55. Parada a l’estació de Porté-Puymorens (14h37). Dinar a Puigcerdà (15h15) i tornada a Barcelona pel Túnel del Cadí.

 

Cal portar: roba d’abric, impermeable, bones sabates, tovallola i necesser, roba de recanvi, sac de dormir o llençols (als gîtes es poden llogar llençols), lot, cantimplora i queviures pels dinars (als gîtes es poden encarregar pícnics -a Orlu 6 € la unitat-).

PREU:  Aproximadament 150 € per persona, inclou 3 nits d’allotjament en règim de mitja pensió, despeses d’organització i desplaçament.

 

INSCRIPCIÓ:

Abonament a compte de 50 €. Reserva per ordre d’inscripció.

Places limitades (unes 20). ABANS DEL 16 D’ABRIL

INDIQUEU NOM, TELÈFON, SI DISPOSEU DE VEHICLE I SI VOLEU PÍCNIC  PELS DIES 23 i 24 D’ABRIL a: marticors2004@yahoo.es

 

INFORMACIÓ AL CASAL LAMBDA:   C/ Verdaguer i Callís, 10. (08003) Barcelona    Tel. 93 319 55 50

INSCRIPCIONS PER COMPTE CORRENT:

Trucar al Casal o enviar un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i fer un ingrés de 50€

a Caixa de Catalunya 2013-0500-11-0212830635, indicant el nom cognom i ARIÈGE

 

VOCALS:  Josep, Albert, Miquel i Martí

 

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

l’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

*Nota: Els que disposen de la llicència modalitat C1 de la FEEC, l’assegurança cobreix la totalitat del recorregut.

 

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya