Des d’aquest mes de gener del 2016 deixarem de fer el Ball del Casal tal i com el coneixem; una convocatòria al mes i en un centre cívic. El Ball del Casal es posa en “pause”.

Les raons que ens ha portat a prendre aquesta decisió són diverses i us les expliquem tot seguit:

 

1) el Ball del Casal, darrerament, al Casinet d’Hostafrancs tenia moltes dificultats; unes econòmiques i d’altres de normativa del centre cívic. Per aquestes dues raons varem haver de fer un canvi d’espai i varem anar al centre cívic de La Sedeta.

2) a La Sedeta varem estar a l’espai de Bar. Una nova situació d’encaix que no va ser fàcil. També vam experimentar una baixada d’assistència. Vam fer un esforç d’adaptació, de programació, d’actuacions, de preus, etc… Alguns d’ells van funcionar i d’altres no. En una segona revisió de condicions de lloguer el setembre del 2014, vam optar per marxar el gener de 2015 doncs, per una banda no es recuperava assistència i per l’altra s’endurien les condicions econòmiques.

3) finalment ens ubiquem al Casal del Barri del Pou de la Figuera. Les condicions força bones i amb una autogestió integral. Hem estat un any en aquest espai. Es tracta d’una sala polivalent i que si bé s’ajusta al què ara demana el Ball, requereix de molt voluntariat per a la preparació, muntatge i desmuntatge. També constatem que no hem recuperat l’assistència.

4) hem estat treballant per a què el Ball del Casal pugui ajustar-se al moment social i trobi un encaix amb el conjunt de convocatòries que hi ha a la ciutat de Barcelona. Continuem treballant en aquest sentit i esperem que properament el Casal Lambda pugui reprendre una convocatòria de Ball que superi totes les dificultats que els dos darrers anys hem viscut. Segurament, el Ball canviarà de format i d’espai. En qualsevol cas, us informarem tan bon punt tinguem aquesta proposta enllestida.

5) el Ball del Casal també és un espai de trobada i de socialització important. No hem d’oblidar que som una associació i aquesta és una de les nostres finalitats. Sabem que hores d’ara i fins els darrers Balls continuen venint balladors i balladores d’arreu i de fora de la ciutat de Barcelona i aquest és un fet molt encoratjador. En aquest sentit, ens comprometem a què tan bon punt estiguem instal·lats al nou espai farem un Ball al mateix espai.

Així doncs, esperem tenir el nou espai per a fer un Ball de diumenge i també la nova proposta musical i de Ball i en un nou format que ara s’està dissenyant. Estigueu atents al web i les xarxes, ben aviat us farem conèixer la nova proposta.

El Ball del Casal es posa en “pause”.

 

Comissió Permanent

Casal Lambda

 

Comunicat en pdf.