13/05/2017

Per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, el Grup de Joves ha participat en dos actes diferents els dies 13 i 17 de maig.

Dissabte 13 de maig vam parlar d’homofòbia i de tot allò que constitueix algun tipus de delicte d’odi. També vam parlar del discurs d’odi i de com ens afecta, així de com podem fer-li front. Vam donar a conèixer les eines de les quals disposem, des de la perspectiva dels drets humans per denunciar i combatre tant els discursos com els delictes d’odi; així com alternatives no penals per lluitar.

L’activitat tenia com a objectiu principal que els assistents prenguessin consciència que molts cops patim agressions, a vegades sense adonar-nos-en i saber que tenim eines i recursos en cas de ser víctimes i poder parlar lliurement i des d’un cercle segur, de quines experiències hem tingut. Per aquesta raó, vam comptar a la presència de l’Andy i en Jorge, els dos nois que van ser víctimes d’una agressió homòfoba a Berga el passat mes de març. L’activitat va estar conduïda per Jon Lejardi , a qui agraïm el seu rigor i la seva professionalitat.

El passat dimecres 17 de maig va tenir lloc l’acte commemoratiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, que aquest any es va celebrar al districte de les Corts. El coordinador del Grup de Joves i secretari del Casal Lambda, Sergi Cubell, conjuntament amb una de les membres més actives del nostre grup Magda JM, van ser dos dels encarregats de llegir el manifest en contra de la xacra que assetja el nostre col·lectiu. Per una societat sense LGTBIfòbia!