La proposta és gaudir del sender del GR92 entre l’Ametlla i l’Ampolla,  un tram de camí de ronda que ens permetrà descobrir o redescobrir un dels indrets amb més encant de la nostra costa. Es tracta d’un recorregut per cales, caletes i pinedes amb vistes a petits penya-segats de terres amb matisos rogencs i groguencs, de textures erosionades per l’aigua i el vents marins. El camí va fent petites pujades i baixades en què el desnivell més alt no sobrepassa els 30 metres.

 

LLOC DE SORTIDA:8h00 a Palau Reial – Metro línia 3 Palau Reial.

DESCRIPCIÓ GENERAL: Anirem en cotxes particulars fins a l’estació de l’Ametlla de Mar on deixarem els cotxes i a les 10h ens reunirem amb els que hagin vingut en tren des de Barcelona. Quan estiguem tots plegats començarem el recorregut seguint el GR92 que segueix la costa i que no deixarem en cap moment. Passarem per racons molt macos com ara la Platja de L’Estany, la Cala Santes Creus, la Punta de l’Àliga i la Roca de l’Illot,  que és una petita illa rocallosa amb curioses erosions que durant la marea baixa i mar tranquil·la pot estar unida a terra per una franja de sorra.  Si fa bo, qui vulgui, durant la parada per dinar es podrà fer un banyet i observar el fons marins, així que és recomanable portar ulleres i calçat d’aigua.
Després del banyar-nos,  dinar i descansar continuarem el nostre recorregut fins a l’Ampolla, on si anem bé de temps farem la cervesa de rigor…o similars. A les 17.29h agafarem el tren per tornar a l’Ametlla o a Barcelona.
Degut a que es una sortida d’estiu i no omplim un autocar el desplaçament serà en cotxes particulars i les despeses de benzina i peatges es divideix entre els ocupants de cada cotxe (un 15-18€ per persona aprox), sinó hi ha l’opció d’agafar el tren que surt de sants a les 8.06h (24€ anada i tornada)

DADES:
Distància aprox.:                18 Km.
Durada caminada.:            6h aprox
Desnivell acumulat:           30 m de desnivell màxim
Dificultat:                            Baixa

QUÈ CAL PORTAR:Esmorzar, dinar, aigua (no hi ha fonts pel camí), Vestit de bany,  crema solar,  ulleres de sol,  calçat i ulleres d’aigua,  barret,  un pareo o tovallola,  i molta aigua per beure.

PREU:  0 € socis i 5 € no socis + bitllet de tren (24€) o part de despeses del cotxe (18€)

INSCRIPCIONS:Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i AMETLLA I si disposeu de cotxe. També us podeu apuntar directament al Casal (Comte Borrell, 22 – 08015 Barcelona, tel. 93319 55 50). Indi

VOCALS: jacint

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya