A Kenia la homosexualitat és un crim castigat amb pena de presó. Hi ha molts estigmes relacionats amb la homosexualitat, tant en la societat com a les propies famílies, i moltes dones es veuen forçades a contraure matrimonis concertats, a patir violacions correctives i viure rebuig de les seves famílies.

Per enfrontar aquesta realitat diverses organitzacions kenianes s’han reunit per organitzar el LBQ Talent Showcase, que ens dona l’oportunitat de descobrir el talent de la comunitat de dones Lesbianes, Bisexuals i Queer (LBQ) de Kenia. Es tracta d’un esdeveniment de un o dos dies (depenent del diner qeu es recapti), on dones LBQ puguin sentir-se lliures, deixant de banda l’estigma que cada dia experimenten per motiu de la seva orientació sexual.

El LBQ Talent Show és un esdeveniment molt important per les dones LBQ, on poden sentir-se segures. Per unes hores podran gaudir d’un espai segur per celebrar QUI són i descobrir el MILLOR dels seus talents que normalment passen desapercebuts.

A més, el LBQ Talent Show serà part d’un curt documental sobre la realitat de les dones LBQ a Kenia, produit pel Casal Lamba amb la col·laboració de PlayGround com part de la Beca Dev Reporter. El documental es mostrarà en la 24 Mostra internacional de cinema gai i lèsbic de Barcelona, FIRE!!.

 

Ens ajudes? https://www.goteo.org/project/lbq-talent-showcase