La Plataforma LGTBIcat, de la qual en forma part el Casal Lambda, us convoca a la concentració en rebuig als assassinats comessos aquest diumenge a ‪Orlando‬, Florida, aquest dilluns 13 a les 20h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona ‪#‎prouLGTBIfobia  

 

MANIFEST

Ens trobem a la Plaça St. Jaume de Barcelona convocades per la Plataforma LGTBIcat per mostrar el nostre més absolut rebuig a la massacre per LGTBIfòbia d’Orlando.

Aquests terribles fets constitueixen un horrible crim d’odi que ens interpel·la a totes les persones i institucions que lluitem per una societat on poder viure en llibertat i on exercir el nostre dret a estimar com vulguem.

Avui per damunt de tot és un dia per mostrar el nostre condol als familiar s i amics i amigues de les víctimes i donar tot el suport a la comunitat LGTBI d’Orlando.

A Catalunya ens hem dotat d’una eina molt important i pionera al mon, la Llei contra la LGTBIfòbia marc legal que cal que esdevingui en un potent instrument contra la Bifòbia, Transfòbia i Homofòbia.

El moviment LGTBI català continuarem sortint al carrer i treballant com ho hem fet sempre per la consecució d’un món sense odi, d’un món sense LGTBIfòbia. D’un món on totes sense cap mena de distinció puguem viure la nostra afectivitat-sexualitat de forma lliure i sense pors.

  

 

Comunicat del Casal Lambda: Condemna de l’àtac a Orlando

 

El Casal Lambda condemna l’atemptat produït aquest cap de setmana a la ciutat nord-americana d’Orlando. És un atac cap al col·lectiu LGTBI i un acte brutal d’odi cap a persones pel simple fet de viure en llibertat.

El Casal Lambda expressa el seu condol cap a les famílies i amics de les víctimes. Tots i totes som avui a Orlando en el nostre pensament.

L’atemptat terrorista a un club gai d’Orlando posa en evidència la fragilitat de la preservació dels drets humans i a la vegada la necessitat de continuar lluitant per la defensa i la promoció de les llibertats.

És per això que demanem al Govern i els organismes internacionals que dirigeixen el seus esforços en la lluita enèrgica contra l’homofòbia i per posar fi a crims d’odi. Així mateix reclamem a les autoritats policials que persegueixin a les persones que en les darreres hores han fet apologia contra el col·lectiu LGTBI a les xarxes socials arran de les 49 víctimes mortals d’Orlando.

Finalment emplacem la ciutadania a sumar-se a la concentració prevista avui a les 20 hores a la Plaça de Sant Jaume en un acte de rebuig a l’atemptat terrorista d’Orlando. Quasi 50 anys després dels fets de Stonewall queda encara molt per fer. Enguany en més motiu hem de sortir al carrer el Dia de l’Orgull. Continuarem treballant, sense cap temor, en el camí d’un món més lliure i més just.

Com cantava Dorothy, nosaltres, com els ocells que volen per damunt de l’Arc de Sant Martí, desitgem estar allí, on els somnis que algun cop hem somiat, es facin realitat.

 

Comissió Permanent

Casal Lambda

Barcelona, 13 de juny de 2016

 

Comunicat en pdf.