Benvolgudes/uts,

Estem vivint una situació única, desconeguda i inversemblant. Una situació que ens trasbalsa el nostre món i la nostra quotidianitat.

Aquests fets ens generen incomoditats i ens obliga a fer reajustaments i adaptacions. Per damunt de tot però, ens dóna la sensació de pèrdua de control. Aquesta manca de control ens origina por i podem expressar-la amb simptomatologia ansiosa. Tenir ansietat en aquests moments que estem vivint pot ser i és doncs, una reacció normal.

Malgrat tot el què hem esmentat, aquesta situació ens posa davant de possibilitats de reflexió i de creixement personal. Ens fa veure amb més claredat tot el què hem deixat de cuidar, de valorar i d’apreciar.

Per tot això, hauríem d’organitzar el nostre dia a dia, aprofitar per fer coses que teníem pendents, com per exemple: mirar de dormir una mica més, relaxar-nos i passar més temps amb nosaltres mateixes/os per tal de cuidar-nos i cuidar a les persones més properes i les que estimem.

També és adient reflexionar i llegir. I, en definitiva, fer totes aquelles coses que amb l’atabalament i les presses del dia a dia no ens permetíem fer. 

Ateses les circumstàncies esmentades hem decidit posar en marxa un servei gratuït online. L’objectiu és de recolzament i ajudar a viure el confinament. Som conscients que algunes persones i especialment les que pateixen algun trastorn d’ansietat o depressiu, ho estant passant força malament.

El primer contacte el podeu fer per e-mail a: psicologica@lambdaweb.org

També creiem adient adjuntar-vos les recomanacions del Col·legi de Psicòlegs. El document és un xic llarg però molt i molt útil. Ara tenim més temps oi?

Transformem aquesta crisi en una oportunitat de millora!

Equip Assessoria Psicològica

Casal Lambda

I també…

Us serà útil la següent proposta d’una de les nostres psicòlogues Alessandra Amato:

  • Dos cops per setmana realitza sessions obertes i gratuïtes de: mindfulness psicosomàtica i exercicis de consciencia corporal per acompanyar aquests moments delicats.

Alessandra és membrx del projecte italià #stiamoconnessi on diferents instructors i instructores de mindfulness i de ioga ofereixen classes gratuïtes per garantir un pla diari de pràctiques en companyia per a la població en quarantena. .

  • Per a participar a les sessions li heu de donar a like a la pàgina Facebook: Naturalmente mindfulness. Automàticament serà tramès des d’ aquest lloc a la data i l’ hora establerta.
  • Cada diumenge sortirà el calendari per a la propera setmana.
  • Aquesta setmana les sessions en castellà es faran:
    1. dimecres 18 de març a les 18: Mindfulness psicosomàtica.
    2. divendres 20 de març a les 16.30: Moviment dolç del cos.