La sortida que us proposem s’endinsa per la Catalunya Central, a cavall del pla de Bages i les carenes que s’enfilen cap a l’altiplà central. Per un territori entre pendents boscoses de pinedes de pi blanc i replans aprofitats pels conreus de cereals, la ruta transcorre per uns paratges on la pagesia tradicional dels masos i les barraques de vinya deixa pas de tant en tant a mostres no tan amables de l’ocupació del sòl. L’itinerari enlairat, carenejant serrats i planes, permet contemplar àmplies panoràmiques de la comarca del Bages. Les torres de Fals, testimoni medieval d’una arquitectura militar de defensa,posa la nota històrica de la sortida.

LLOC DE SORTIDA:8h00 Sant Andreu Arenal – Fabra i Puig (Metro línia 1).

DESCRIPCIÓ GENERAL:Anirem en autocar fins a Sant Joan de Vilatorrada, on podrem fer un cafè. A continuació començarem la caminada seguint el GR-3 per enfilar-nos cap el Collbaix, el cim més alt de la zona (544 m), La pujada té un desnivell bastant pronunciat i les roques es van alternant pel camí. Una vegada situats a dalt podrem contemplar el Pla de Bages, Montserrat i altres cims de la Serralada Prelitoral i els Pirineus. Farem una breu parada per esmorzar. Continuarem pel GR-3 en direcció oest i per un camí de baixada un xic tortuós fins arribar al coll del Collbaix. Aquí agafem una pista més ample per anar carenejant entre mig de camps de conreus i clapes boscoses de pi blanc, amb la serra de Castelltallat al fons. Passarem pel costat d’alguns masos, algun d’ells abandonats, iarribarem finalment a les Torres de Fals, on dinarem.De tornada, enfilarem corriols i altres petits camins no senyalitzats i ens dirigirem vers els plans de Fals i per sobre la carena amb vistes a la vall de la riera de Rajadell i Monistrolet. Envoltarem el Collbaix per baixar de nou fins a Sant Joan de Vilatorrada.

DADES:  Distància aprox.:                          19 Km.

Durada caminada.:                      6 hores aproximadament

Desnivell:                                       320 m de pujada i 280 m de baixada

Dificultat:                                      Mitjana

QUÈ CAL PORTAR:Esmorzar, dinar, aigua (no hi ha fonts pel camí), gorra, roba d’abric, bon calçati impermeable.

PREU:   13 € socis i 18 € no socis

INSCRIPCIONS:Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu un ingrés a BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el nom i FALS. També us podeu apuntar directament al Casal (Comte Borrell, 22 – 08015 Barcelona, tel. 93319 55 50).

VOCALS:Lluís i Martí

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.

L’assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers, si bé vetllarà per tal d’evitar-los.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya