Diumenge 26 de gener de 2014

Cingleres de Gallifa

(Vallès Oriental)

LLOC DE SORTIDA:  Quedem a les 7.45 h. a Sant Andreu Arenal (metro Fabra i Puig), per sortir puntuals a les 8.00hrs del matí cap a Sant Feliu de Codines, on tindrem temps de fer un cafè.

DESCRIPCIÓ GENERAL: En aquesta sortida visitarem una regió poc coneguda de les muntanyes que hi ha entre els cingles de Bertí i el parc natural de Sant Llorenç del Munt i ens portarà a conèixer diverses ermites, gorgs i un cim amb molta vista.

Des de Sant Feliu, resseguirem el PR anomenat Ronda Codinenca que recorre tot el terme. Passarem prop del mas del Fonoll, per baixar al fons del barranc, on ens espera la primera sorpresa del día, el gorg de les Elies format per la riera del mateix nom i l’ermita de Santa Maria del Grau, on esmorzarem.

Després d’esmorzar, començarem la pujada cap a la Mola de Sant Sadurní, tot passant prop del Gorg Negre. La pujada no es forta, però es llarga i sostinguda.

Un cop a Sant Sadurní, podrem gaudir de les vistes que van des del Pirineu fins al mar i dinarem.

De baixada, per pistes i corriols arribarem a l’ermita de Sant Julià d’Uixols, on després de caminar una horeta arribarem a Castellterçol, on tindrem temps de prendre alguna cosa abans de tornar a Barcelona.

DADES:        Distància aprox.:     24Km.

Durada caminada:   6 hores

Desnivell acumulat: 900 metres

Dificultat: mitjana

QUÈ CAL PORTAR:    esmorzar, dinar, aigua, bon calçat,  i protecció per la pluja. Es recomana portar bastons de travessa

PREU:  14 € socis / 17 € no socis)

INSCRIPCIONS AL CASAL LAMBDA: Envieu un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i feu l’ingrés a Caixa Catalunya 2013-0500-11-0212830635, indicant el nom i GALLIFA

VOCALS:            Guillem Romero

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT.L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya