18/04/2015

El darrer dissabte 18 d’abril el Grup de Joves del Casal Lambda va reunir-se a l’Ateneu Rebel del Poble Sec per veure el film ‘Pride’ dirigida per Matthew Warchus i amb guió de Stephen Beresford. La pel·lícula narra la unió de dues comunitats radicalment diferenciades -un petit poble miner del nord de Gal·les i el col·lectiu LGTB, a través del LGSM, Lesbian and Gays Support de Miners- per una causa concreta i la repercussió que aquesta trobada té a diferents nivells.

A continuació es va fer un petit col·loqui on es van comentar els temes tractats a la història, com la irrupció d’una comunitat eminentment marginal i localitzada a les grans ciutats com és la LGTB, en una petita població conservadora, l’aparició social dels primers casos de VIH, la ‘sortida de l’armari’, la lluita LGTB pels seus drets, la unió entre lluites…

Després es va fer un sopar distès per continuar parlant de la pel·lícula i molts altres temes, així com per compartir experiències i gaudir d’un ambient amable i distret on relacionar-nos sense pressions i establir amistats. Un espai on les noves incorporacions del grup i aquelles que ja hi formen part des de fa mesos van gaudir d’una estona d’oci conjuntament.