Del 28 d’Abril a l’1 de Maig de 2012

Allotjament al Centre de Turisme Rural La Puebla (Orbaneja del Castillo), inclou pernoctació i esmorzar. Desplaçament en cotxes particulars.

 

DESCRIPCIÓ GENERAL:

En aquesta sortida visitem el nord-oest de la província de Burgos. Territori fet a partir de la història d’antics camins que comuniquen la Meseta amb el Cantàbric, de rius que van obrir el seu propi traç i dels homes  que els van seguir deixant la seva petja al llarg del temps en els diferents llocs que van poblar.

 

Dissabte 28:  Sortida de Barcelona, a les 7.30 h del matí, des del Palau Reial (Av. Diagonal). Sortim per  la A-2 fins a Fraga on prenem la N-II fins a Saragossa. Aquí seguim per l’autopista fins a  Haro -La Rioja- on enllaçem amb la N-232 fins a Cornudilla entrant ja a la província de Burgos, i arribem a Poza de la Sal on fem una parada per trobar-nos i dinar.

Continuem per la carretera que porta al Páramo de Masa i abans d’arribar-hi ens desviem cap a Moradillo de Sedano, capital de la comarca on parem a fer una breu visita cultural. Seguim fins a Covanera on veurem El Pozo Azul, amb bany facultatiu. Finalment seguint la N-623 passem pels Cañones dels rius Rudrón i Ebre. Remuntant aquest darrer arribem a Orbaneja del Castillo, lloc on pernoctarem.

Diumenge 29: Cañon del Ebro I –De Villaescusa a Orbaneja del Castillo- Després d’esmorzar i des de Orbaneja mateix, remuntem el poble per arribar a Los Chozos, antiga “urbanizació” de cases de pedra seca on ens farem una idea del que son els páramos. Després de seguir diferents pistes arribem a Villaescusa, primer poble de Cantabria des d’on prenem El GR-99 que ens porta de tornada a Orbaneja por l’interior del Cañon del Ebro. Distancia:14Km Desnivell 127ms

A la tarda podem apropar-nos a San Martin de Elines, joia del romànic cantàbric amb visita guiada

Dilluns 30: Cañon del Ebro II –De Valdelateja a Pesquera de Ebro- Prenem els cotxes que ens apropen a  Valdelateja, lloc on desemboca  el Rudrón sobre l’Ebre, i ens endinsem en el cañon de l’Ebro seguint un PR que ens porta, després de creuar el riu, a la central hidroelèctrica El Porvenir. Seguint el marge esquerre del riu arribem a Pesquera, poble conegut per les seves cases  blasonades. Deixem aquest poble remuntant el riu pel seu marge dret fins arribar al poble abandonat de Cortiguera, sorprenent pels seus palaus barrocs. Finalment arribem Valdelateja amb unes esplèndides vistes sobre el Canó. Qui en tingui ganes amb mitja hora més pot pujar al Castrosiero, des d’on podem gaudir d’una vista privilegiada del cami fet. Distància.18Km Desn. 200m.

Dimarts 1: Un cop esmorzats i recollits els estris, ens dirigim a Frias, ciutat antiga on fem una visita guiada. Després de dinar d’hora prenem el camí de retorn cap a Barcelona.

 

CAL PORTAR: roba d’abric, impermeable, bones sabates, tovallola i necesser, roba de recanvi, lot, cantimplora i queviures pels dinars.

PREU APROXIMAT:  150€ allotjament, gasolina i peatges. No inclou ni els dinars ni els sopars. Els dinars poden ser de pic-nic propis o encarregats a la casa rural. I els sopars es faran en restaurants econòmics de la comarca.     

 

INSCRIPCIÓ:  Places limitades. INDIQUEU NOM, TELÈFON I SI DISPOSEU DE VEHICLE.

INFORMACIÓ AL CASAL LAMBDA:   C/ Verdaguer i Callís, 10. (08003)Tel. 93 319 55 50

INSCRIPCIONS PER COMPTE CORRENT:

Trucar al Casal o enviar un e-mail (muntanya@lambdaweb.org) per reservar plaça i fer un ingrés de 50€  a Caixa de Catalunya 2013-0500-11-0212830635 indicant el vostre nom i CANONS

VOCALS:  Toni Moreno i Andrés

Grup adherit a la Federació de Entitats Excursionistes de Catalunya