Imatge: Ajuntament

El Ministeri d’Igualtat ha concedit la Medalla d’Or a la Promoció dels Valors d’Igualtat al nostre President d’Honor i fundador, Armand de Fluvià. El guardó reconeix la seva implicació i compromís amb la igualtat i la lluita contra la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere. També destaca la seva àmplia trajectòria com a activista que inclou la fundació del MELH o el FAGC. L’acte de lliurament de la medalla s’ha celebrat aquest  dimarts, 22 de desembre, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona on l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la directora general de Diversitat Sexual i Drets LGTBI, Boti García Rodrigo, han fet l’entrega.

La medalla coincideix, precisament, amb el 50è aniversari de la fundació del Movimiento Español de Liberación Homosexual (MELH), la primera organització de defensa dels drets LGTBI a Espanya, creada en la clandestinitat per De Fluvià i altres l’any 1970 davant la Llei de perillositat i rehabilitació social del franquisme. Després de la mort de Franco, l’any 1975, el MEHL es va donar per dissolt i es va fundar el Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC).

L’Armand de Fluvià va ser primer secretari general del FAGC i, a més de la fundació de la nostra entitat, també va tenir papers destacats en la creació de la Coordinadora de Frentes de Liberación Homosexual del Estado Español (COFLHEE) o la FELGTB. Al Casal Lambda, a més de mantenir el títol de President d’Honor, li dóna nom al Centre de Documentació Armand de Fluvià del que en va ser promotor.

A més, és autor de diverses publicacions, com El moviment gai en la clandestinitat del franquisme (1970-75) o SIDA, ¿maldición bíblica o arma letal?, juntament amb Alberto Cardín, així com de desenes d’articles.

Imatge: Ajuntament

Altres reconeixements
Aquesta Medalla d’Or s’uneix a altres reconeixements com la Creu de Sant Jordi (2000), la Medalla d’Honor de Barcelona (2008) i la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona (2015).

PODEU RECUPERAR L’ACTE COMPLET AQUÍ: