Dissabte 15 de gener, dins del marc d’activitats dels Divendres al Lambda, va tenir lloc l’entrega dels premis del Concurs de Curts Implica’t en la seva cinquena edició.

El primer premi va ser pel curt ‘Al otro lado’ d’un grup d’estudiants de l’IES Mare de Déu de la Mercé, de la zona franca de Barcelona: Alba Domínguez, Paula Jurado, Cristian Caballero i Javier Martínez. 

Van pujar a l’escenari a rebre el premi la Paula Jurado i en Cristian Caballero, ell va fer el paper d’agredit al curt.

El curt ‘Al otro lado‘ com expliquen dos dels seus protagonistes, està basat en fets reals. I és que com van afirmar ells mateixos, van saber de l’agressió de Diego Martos per la televisió.

Diego Martos va ser agredit a Barcelona el gener del 2019. Primer el van increpar dient-li no eres un hombre, eres un maricón, que van deduir per la samarreta que vestia, va intentar demanar ajuda per l’intèrfon del mateix metro però el van acabar enxampant a la sortida de l’estació on li van propinar una pallissa. Com expliquen dos dels protagonistes del curt, ells mateixos van saber de l’agressió de Martos per la televisió.

Caballero va explicar que a ell no l’havien agredit mai, tanmateix sí que havia presenciat alguna agressió. Va afegir que en gravar-ho es va posar molt en el paper i fins i tot va arribar a plorar en veure la situació i sentir que li podia haver passat a ell. En les seves paraules en la recollida de premi, va concloure que davant d’una agressió ara actuaria diferent de com va actuar la primera vegada, quan no va fer res.

En aquesta cinquena edició del Concurs de Curts organitzat per la Assessoria Educativa del Casal Lambda hi van participar 10 curts. Ja està en marxa la 6a edició del Concurs de Curts Implica’t i en podeu llegir tots els detalls aquí.