Aquest proper mes de desembre, una de les institucions LGTBI de Barcelona tanca les seves portes després de gairebé 30 anys de feina i lluita. La llibreria Cómplices diu adéu però la seva importància perdurarà. El 31 de desembre abaixaran per darrera vegada la persiana del carrer de Cervantes, al barri Gòtic.

Des del Casal Lambda volem felicitar a la Helle i la Connie per la feina feta tots aquests anys i per la més que merescuda jubilació. Contents, també i sobretot, de les complicitats que aquests anys hem anat teixint amb elles i el seu projecte i de saber que continuaran treballant i impulsant l’editorial que també van apostar per crear.

Tot i que dol la pèrdua d’una llibreria emblemàtica en una ciutat de Barcelona on cada dia anem perdent més i més identitat de valors i racons de llibertats, destacar que deixaran una petjada força singular.

Un referent
A poc que estirem la memòria recordaríem la inauguració i les presentacions dels primers títols en català (Morir a Tel Aviv) en uns anys en que si ja era difícil trobar títols encara ho eren més els escrits i publicats en català.

Han estat un referent per a totes les generacions a qui els va tocar viure moments obscurs. Un referent que aportava llum amb relats d’històries viscudes i de ficcions desitjables. La seva llibreria ha significat també un acompanyament incansable per a moltes i moltes persones. Una tasca que no ens ha de passar desapercebuda.