12
Icons
Institut Francès
3/7
18.30h
¡Atenció,
passi únic!
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
The Summer
of Sangaile
(Sangailes vasara)
Direcció
Alanté Kavaïté
País
Lituània




Intèrprets
Julija Steponaitytė, Aistė Diržiūtė, Jūratė Sodytė
Producció
Fralita Films, Viking Film
Distribució
Cine Binario Films
Gènere
Drama
Durada
88'
Any
2015
Festivals
Atenas, Berlinale, Frameline (Sant Francesc, LGBT), Estocolm, Helsinki, Karlovy Vary, Miami (LGBT), Minneapolis, Nova York, Ottawa (LGBT), Provincetown (EUA), Seattle, Sevilla (cinema europeu), Sundance (EUA, millor direcció), Sydney, Taiwán (cinema queer), Varsòvia, Vilna (candidata Lituana als Oscar)
Estrena a
Barcelona
secciÓ oficial: llargmetratges
The Summer of Sangaile
Admirable que un país com Lituània hagi presentat als Oscar de Hollywood una pel·lícula com aquesta, independent, íntima i subtil, que explica la història d’amor estiuenc entre dues noies adolescents. Alguna cosa està canviant en el cinema i les societat dels països de l’Europa de l’Est.

A través de la metàfora dels vols acrobàtics i la por de volar, la directora Alanté Kavaïte ens presenta una història delicada, en la qual Sangaile, fascinada pels avions però incapaç de pujar a un d’ells coneix durant l’estiu a Auste, una jove lliure, atrevida i lluminosa, que l’ajudarà a través de les emocions més íntimes, el desig de llibertat, la complicitat i l’amistat, a desfer les pors que li impedeixen volar, expressar-se i ser ella mateixa. Un regal per als ulls i el cor.