24
Icons
Institut Francès
6/7
20.30h
Sessió presentada
por Daniel Ahmed,
de Nasij (ACATHI)*
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
Oriented
Direcció
Jake Witzenfeld
País
Israel, Regne Unit




Intèrprets
Khader Abu Seif, Fadi Daeem, Naeem Jiryes
Producció
Conch Studios
Distribució
Pictured
Gènere
Documental
Durada
86'
Any
2015
Festivals
Ámsterdam (documentals), Cleveland, LAFF (El Caire, cinema d'Àfrica), Nashville, Sheffield (documentals), Varsòvia (LGBT)
Estrena a
Espanya
secció oficial: documentals
Oriented segueix les vides de tres amics palestins homosexuals, confrontats amb la seva identitat nacional i sexual a Tel Aviv. Khader, prové d’una prominent família musulmana i viu amb el seu xicot jueu, David. Fadi és un fervent nacionalista palestí, enamorat d’un israelià "sionista". I Naim haurà de sincerar-se amb la seva família, sobre la seva pròpia sexualitat. Els tres viuen en conflicte pel seu desig de canvi, davant d’una situació aparentment desesperada. Mentrestant, una guerra s’està gestant...

Decidits a “canviar la seva realitat”, els tres amics formen “Qambuta”, un moviment cultural no violent de resistència per lluitar per la igualtat nacional i de gènere. A través del seu activisme, aborden el que significa créixer amb la càrrega d’una identitat plural.

*Nasij és un projecte amb seu a Barcelona, encara que extensible a la resta de l’Estat espanyol, concebut com una xarxa física i virtual a través de la qual lluitar contra la islamofòbia i promoure, mitjançant el diàleg, una visió inclusiva de l’islam, des d’una perspectiva descolonitzadora , interseccional, feminista i queer.

Web oficial> orientedfilm.com