42
Icons
Cinema Zumzeig
28/6
21h
* Amb la presència
Lluis Escribano i
Ces Martí, dels
5 QK’s, i Ricardo
González.
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
Maricones hasta el final
Direcció
Els 5 QK’s
País
Espanya




Intèrprets
Genís Lama, Jorge Velasco, Pilar Sardà, Rafaela Rivas
Producció
Els 5 QK’s
Distribució
Els 5 QK’s
Gènere
Sesió de curtmetratges
Durada
70'
Any
Diversos
CURTMETRATGES: MARICONES HASTA EL FINAL
Alfonso de Serra, Lluis Escribano, Ramón Massa, Ces Martí i Enric Bentz van ser Els 5 QKs, un grup de cineastes aficionats que van decidir unir-se en 1975 per crear una filmografia única, avantguardista i transgressora que trencava amb els convencionalismes socials, religiosos i polítics de l'època, posant al “maricón” (per llavors el terme gai o homosexual no s'estilava) com l'heroi protagonista: orgullós de si mateix, desvergonyit, més enllà del bé i del mal... el plaer absolut com a identitat.

Un realitzador aficionat s'obsessiona amb un bell noi a qui persegueix amb la seva càmera nit i dia. Curtmetratge que reflecteix la recerca incansable de la perfecció i la bellesa per part del cineasta.

Amor, fantasia i llegenda són paraules gairebé excepcionals en la filmografia d'Els 5 QK s, i això és el que fa a Aranprunyà tan especial. Un curtmetratge poètic on el nostre heroi arriba a les ruïnes d'un castell per descobrir que en la seva vida passada va ser una apassionada princesa.

Una de les obres cims de Els 5 QK s. Dues heroïnes terribles, Alexandra del Llac (Dolç ocell de joventut) i Blanca del Bosc (Un tramvia anomenat desig), brillantment interpretades per Luis i Ces, coincideixen gràcies a un accident de cotxes i s'uneixen per portar a terme un joc macabre en el qual semblen voler acabar amb tot el que aquests cineastes odiaven: les regles estilístiques, les normes socials i els convencionalismes sexuals..

Actualment en postproducció, el realitzador Ricardo González presenta en FIRE!! un avançament exclusiu del seu documental sobre la filmografia d'aquests valents realitzadors en els quals indaga sobre la seva producció, però també les seves vides/morts, la seva lluita, els seus amors, el dur context al qual es van enfrontar i els motius que els van portar a separar-se, deixar de fer cinema i allunyar-se del món en el qual van viure.