21
Icons
Institut Francès
3/7 16.30h
7/7 20.30h
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
Hockney
Direcció
Randall Wright
País
Regne Unit/
EUA




Intèrprets
David Hockney
Producció
Blakeway Productions
Distribució
The Festival Agency
Gènere
Documental
Durada
112'
Any
2014
Festivals
Brighton, Buenos Aires (cinema independent), Chicago (cinema europeu), FIFA (Monreal, cinema sobre art), Londres, Minneapolis, Nova York, Ottawa (cinema LGBT), Palm Springs, Rio de Janeiro, Tel Aviv (documentals), Vancouver
Estrena a
Espanya
secció oficial: documentals
Hockney
El documental Hockney explora en profunditat la vida d’un dels artistes més importants de la seva generació. Per primera vegada, David Hockney ha donat accés al seu arxiu personal de fotografies i pel·lícules, que es reflecteix en un diari visual honest i sense precedents de la seva llarga vida.

L’aclamat cineasta Randall Wright ofereix una visió única d’aquest artista poc convencional, que està assolint actualment major popularitat a tot el món. Tan carismàtic com sempre, als seus 77 anys, Hockney encara segueix treballant en el seu estudi set dies a la setmana. "Es va dir que en David Hockney havia una mica de la ‘despreocupació de l’estiu’ i que, tot i les pèrdues personals, mirava el món a través del prisma d’aquesta despreocupació, com si tot fos la primera vegada per a ell. La meva intenció ha estat la de capturar aquesta actitud, sense obviar el misteri i la màgia d’un gran artista".