01
Icons
Institut Francès
3/7
22.30h
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
Carmín tropical
Direcció
Rigoberto Pérezcano
País
Mèxic




Intèrprets
Luis Alberti, José Pecina, Everardo Trejo, Juan Carlos Medellín
Producció
Tiburón Filmes
Distribució
The Open Reel
Gènere
Drama
Durada
80'
Any
2015
Festivals
Chicago, Frameline (Sant Francesc, LGBT), Filmar (Ginebra), Hamburgo, Lima, Morelia (Mèxic, millor pel·lícula), París (LGBT), Sarajevo, Todos Santos-La Paz (Mèxic), Villeurbanne (França, cinema llatinoamericà)
Estrena a
Barcelona
secciÓ PANTALLA TRANS
Carmín tropical
Carmín tropical és la història d’un retorn, el de Mabel al seu poble natal per trobar l’assassí de la seva amiga Daniela. Un viatge per la nostàlgia, l’amor i la traïció en un lloc on la transsexualitat va tenir en el seu dia una inusual dimensió, passant després a la decadència.

Amb el que és el seu segon llargmetratge, el mexicà Rigoberto Perezcano ens presenta un thriller emocionant i malenconiós que s’endinsa en el fosc submón de la marginació i el prejudici. Nostàlgica i esperançadora malgrat tot, Carmín tropical convida a la reflexió i el reconeixement. Un exercici admirable que podia haver-se quedat en un format documental però que encerta de ple al convertir-lo en una ficció molt ben interpretada i amb gran complexitat dels personatges. Memorable recreació de l’ambient desolador de Juchitlán, un poble costaner, fèrtil però trist, d’avingudes ermes, on l’única forma de pal·liar la calor oaxaqueny és l’alcohol i el silenci.