organitza
El Casal Lambda no és aliè als nous moviments socials, com el del 15M, a casa nostra, o el de la Primavera Àrab. I, malauradament, el món que n'emergeix no és cap garantia que els drets de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals siguin respectats. (Llegir + )
Emilio Ruiz
President del Casal Lambda

casal lambda




Casal Lambda mapa
C/ Verdaguer i Callís, 1008003 - Barcelona>
Tel. 933 195 550
Fax 933 103 035
mostra@lambdaweb.org
Web oficial> lambdaweb.org







Emilio Ruiz
president
Joan Soldevila
secretari
Alfons Santos
tresorer
Aran Jiménez
administració
Jordi Trilla, Miguel Ángel Sanz
vocals
Jordi Samsó
coordinació voluntariat
Patrick Cerrato
coordinació traduccions
El Casal Lambda, entitat organitzadora de la Mostra FIRE!!, us dona la benvinguda a aquesta nova edició, la del 2012, un any marcat per una greu crisi global, no només econòmica i política sinó també de canvis socials notables. El Casal Lambda assumeix amb vocació renovada el compromís d'esdevenir subjecte actiu en tot allò que està passant, tant en el seu entorn més immediat com en el més remot. I el to clarament reivindicatiu de l'edició de la Mostra FIRE!! d'enguany n'és un bon exemple.

El Casal Lambda no és aliè als nous moviments socials, com el del 15M, a casa nostra, o la Primavera Àrab. I, malauradament, el món que n'emergeix no és cap garantia que els drets de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals siguin respectats. Les llibertats assolides en alguns països occidentals són només una quimera per a una vuitantena de països d'arreu del món i, encara avui, l'homosexualitat és castigada amb la pena de mort en mitja dotzena més. Tot allò pel qual moltes generacions han lluitat i s'han sacrificat, como ara els drets socials, laborals i civils o el dret a l'educació, està avui amenaçat. I és per això que el Casal Lambda no pot renunciar a tenir un paper protagonista en els grans reptes que la societat actual planteja des d'àmbits diversos, com l'educació, la sanitat o la justícia social, així com també, és clar, des d'una perspectiva artística i de reflexió.

D'aquí la rellevància que pren la Mostra FIRE!!, un festival de cinema per a gaudir de bones pel·lícules, un espai de trobada i debat, un altaveu al món i, per què no, una plataforma de denúncia d'allò que no funciona.

Òbviament, no podem deixar d'agrair la feina de l'equip del FIRE!! i dels voluntaris i les voluntàries de la Mostra, així com les col·laboracions de l'Institut Francès de Barcelona, de Casa Àsia i de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, que s'hi incorpora enguany com a subseu.

3, 2, 1... Acció!

Emilio Ruiz, President del Casal Lambda
seus
y preus
"L'Institut Francès vetlla perquè la dimensió dels drets humans estigui present en la seva programació.." (Llegir + )

Yannick Rascouët
Director de l'Institut Francès

institut francès


Instituto Frances
Instituto Francés mapa
Moià, 8
93 567 7777

casa àsia


Casa Asia
Casa Asia mapa
Av Diagonal, 373
93 367 0836
Web oficial> casaasia.es

fnac


Fnac
Fnac mapa
Plaza Cataluña, 4
93 344 1800
Web oficial> fnac.es
Els drets humans es troben malferits en molts punts del planeta, e vegades molt a prop nostre. En aquest camp, els progressos són lents i els retrocessos encara massa freqüents. Els drets humans tenen una dimensió essencial en l'acció exterior de França, que se situa entre els països més implicats en la promoció dels drets fonamentals en el món: drets de la infància, drets de les dones, abolició universal de la pena de mort, llibertat d'expressió, drets de lesbianes, gais, bisexuals i transgèneres, etcètera. És molt alta l'expectativa de l'opinió pública mundial perquè segueixin aquestes lluites. Per defensar millor aquesta causa, a la qual està vinculat el nom de França, hem d'utilitzar totes les eines d'influència legítimes. L'acció cultural n'és una.

L'Institut Francès vetlla perquè la dimensió dels drets humans sigui present a la seva programació. Així, després d'haver acollit al maig al Festival de Cinema i Drets Humans, obre les seves portes aquest mes de juliol a la 17a edició del FIRE!!, la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona.

"La lluita continua..." Això podria potser resumir la temàtica del FIRE!! 2012. L'eslògan és històric i encara d'actualitat. Alguna campanya publicitària, de fet, ho ha posat de relleu a la premsa, no sense sentit de l'humor, durant la recent campanya per a les eleccions presidencials a França, cridant l'atenció dels candidats sobre l'homoparentalitat. És també vàlid per al futur, malauradament, ja que col·lectivament som lluny d'aquest objectiu en les nostres societat suposadament postmodernes. Si el millor dels mons, tal com ens el presentava Aldous Huxley, no és desitjable, sí que un món millor, fet de reconeixement de l'alteritat, d'escolta, de respecte, de tolerància, de justícia, és una obligació candent per cada un de nosaltres. La Mostra és útil en el sentit que ens convida a debatre, a entendre en lloc de jutjar i a canviar també la nostra mirada sobre les desigualtats i la discriminació que pateixen les dones i els homes per culpa de la seva elecció de vida.

Els drets humans no són una opció. Tots maduraríem si els drets dels infants, les dones o els LGBT fossin reconeguts i respectats per tots, en totes les latituds. Llavors sí, el món seria per això una mica millor.

Yannick Rascouët, Director de l'Institut Francès
equip fire!!
La Mostra FIRE!! vol seguir sent un referent cultural al nostre país amb un discurs i una programació independent, combativa i de qualitat en un moment històric en el qual no podem mantenir-nos al marge. Cal activar una consciència crítica que proposi alternatives a un sistema caduc, injust i immoral.. (Llegir + )
Joako Ezpeleta
Director Mostra FIRE!!

Joako Espeleta
director
Co-fundador del Festival Internacional de Benicàssim, periodista i gestor cultural, director del programa de ràdio i televisió "Viaje a los Sueños Polares" durant anys i editor de la revista "Spiral". Actualment coordina i produeix exposicions i projectes culturals.

Gregorio Soria
imatge grafica
Dissenyador gràfic i creador audiovisual, ha treballat majoritàriament en l'àmbit cultural, en especial per al mercat discogràfic, per al qual ha realitzat desenes de portades de disc. Entre els seus clients nacionals destaquen La Casa Azul, Elefant Records, Naïve, Rock de Lux, CD.Drome, 40 Principals, Stop Sida, etc., i ha treballat per a companyies al Japó, Noruega, França, Corea, Alemanya i el Regne Unit. Paral·lelament ha creat Annika, el seu propi segell discogràfic. 

José Melguizo
community manager
Graduat per l'escola d'Arts i Oficis de Granada en arts plàstiques, en l'actualitat realitza el grau en Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya, en els darrers anys s'ha especialitzat en la gestió i assessorament web de diferents marques nacionals i internacionals així com la planificació, gestió i estratègia en xarxes socials i comunicació 2.0. 

agraïments
> Esteban Bernatas
> Octavio Botana
> Jorge Pérez
> Rocío Bermúdez
> Juanma Carrillo
> Fernando Ezpeleta
> AMPGIL
> Consolat Filipines
> Anne Wiedlack
> Adolf Alix Jr.
> Ambaixada Espanyola a la Xina

Antoine Leonetti
coordinador
Gestor cultural, Doctor en dret, cap de producció del festival de cinema i drets humans de Barcelona, col·laborador de la Fundació Valsáin per a la promoció dels valors democràtics. Autor d'estudis sobre dret a l'educació artística i col·laborador de la revista suïssa d'art "Art Passions".

Jessie Park
comunicació
Relacions públiques, dissenyadora i artista multidisciplinar. Creadora de Jin Sun Park, marca de joies i accessoris. Cofundadora de Circuit, esdeveniment de moda, art i música a Barcelona. Des de fa 5 anys dirigeix PARKDIVISION, agència de comunicació, premsa i relacions públiques. Moda, Bellesa, Artistes.

DOS (Verónica Carracedo)
disseny, programació i imatge web
Comunicadora visual i performer multidisciplinari. Porta endavant DOSVISUAL, espai nòmada dedicat al disseny gràfic, web i creació d'imatge per a projectes artístics.

Aquest any, després del nostre pas per la rebotiga del Festival de Berlín, tornem amb l'ànim renovat havent comprovat l'important tasca que realitzen els molts festivals i mostres de cinema LGBT de tot el món, de vegades en circumstàncies tan adverses i hostils com les que es viuen a Pequín, Ankara o Sud-àfrica, i que s'il·lustren amb situacions com el canvi diari de seu i la comunicació per SMS del festival xinès, la difícil situació dels drets humans que posa en perill moltes vegades la pròpia integritat física en països del continent africà o l'animadversió de les autoritats de països musulmans cap al cinema gai, que es finança només amb aportacions d'ambaixades occidentals.

Per això es fan imprescindibles iniciatives com la que s'acaba d'engegar a Berlín, la Queer Academy, que juntament amb el programa Legacy de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA) s'erigeix com el més gran arxiu del món de documents audiovisuals sobre la història de la lluita pels drets dels homosexuals, avui de nou en perill fins i tot en països del primer món com el nostre. Aquestes iniciatives posen de relleu la importància del llegat, del testimoniatge de qui encara hi és i de qui ja ens ha deixat i de la classificació i posada a disposició dels ciutadans d'aquesta enorme herència cultural i ètica.

La Mostra FIRE!! vol seguir sent un referent cultural al nostre país amb un discurs i una programació independents, combatius i de qualitat en un moment històric en el qual no ens en podem mantenir al marge. Cal activar una consciència crítica que proposi alternatives a un sistema caduc, injust i immoral; i per això, des de la gràfica fins al catàleg i la selecció de pel·lícules i documentals de la Mostra, proposem eines per a la reflexió i la crítica, per al record i el testimoniatge d'allò aconseguit fins al moment, d'allò que ens queda per fer.

Cerquem senzillament un món en el qual capiguem tots, en el qual es respectin tots els drets, un món més just, més equitatiu, més lliure, net, sostenible i feliç. Que siguin el cinema, la reivindicació de la llibertat, la justícia i l'amor qui ens ajudin.

Joako Ezpeleta, Director Mostra FIRE!!




> Joan Soldevila
> Sergi Castellví
> Martín Frasso
> David Álvarez
> James McKinnel
> Patrick Cerrato
> Carlos Mayor
> Voluntaris del Casal Lambda

> A tots els que ens hem pogut oblidar
> A tots els espectadors que ens acompanyen cada any..

patrocinadors
organitza










amb el suport de


Fundació 30km
Generalitat
Diputació





Ajuntament
Instituto Francés
Casa Asia


Col·labora










Mitjans de Comunicació






edicions anteriors
2011
2011
2010
2010
2009
2009
2008
2008