17/05/2018

Aquest dijous 17 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia, el Grup de Joves del Casal Lambda activa la campanya #NoCallis a xarxes socials per denunciar les microLGTBIfòbies: aquells comentaris/bromes/situacions del dia a dia que són discriminatoris i homòfobs/bifòbics/transfòbics, però no ens n’adonem perquè les tenim plenament integrades en el llenguatge

Com participar en la campanya?

1. Escriu en qualsevol suport (una pissarra, un paper, una cartolina, a la paret, imaginació al poder!) la micro homofòbia, bifòbia o transfòbia que vulguis visibilitzar/denunciar.

2. Fes-te una foto on es vegi bé el missatge (si sortiu vosaltres també, millor encara!). Pot ser un selfie, però si et va millor demana-li a algú que t’ajudi a fer-la (i després anima’l a que participi!)

3. Puja la foto denúncia a xarxes socials i, sobretot, comparteix-ho amb el hashtag principal #NoCallis i el hashtag secundari que vulguis #TambeEsHomofobia o #TambeEsLesbofobia o #TambeEsBifobia o #TambeEsTransfobia. També ens pots etiquetar i mencionar: @CasalLambda@JovesLambdaBCN

Exemples:

“Quan per ser noia només em pregunten si tinc nòvio” #NoCallis #TambeEsLesbofobia

“Potser és una etapa i estàs confós. Ja passarà” #NoCallis #TambeEsHomofobia

Quan i on?

La campanya es desenvolupa a les xarxes socials del Casal Lambda des d’avui 17 de maig i fins el 30 de juny. A més, es faran algunes accions puntuals al carrer aprofitant grans cites com 17M o el 28J. Durant aquest mes i mig a través de les xarxes socials del Casal Lambda anirem compartint les vostres fotos, per visibilitzar aquestes microLGBTIfòbies. És una iniciativa oberta a tothom, de manera que també us animem a que la compartiu i expliqueu al vostre entorn, amics, familiars, a les xarxes, per a què arribi al màxim de gent possible…com més gent se sumi i els hi arribi aquesta reivindicació més pedagogia farem i més estarem fent per aquesta causa!

Què són les microLGBTIfòbies?

Les microLGBTIfòbies són aquelles invisibilitzacions, situacions, suposicions, frases, comentaris, preguntes, bromes, que formen part del nostre dia a dia i que són discriminatòries i homòfobes/bifòbiques/transfòbiques, però no ens en adonem perquè les tenim plenament integrades en el llenguatge, no som conscients, són habituals o simplement no ens hem parat a pensar que discriminen perquè estan fetes des d’un punt de vista heterocèntric i ciscèntric.

L’objectiu de la campanya #NoCallis és conscienciar sobre aquesta realitat. Aquella pregunta que fem que ens sembla innocent, aquella broma que fem sense mala intenció, aquella frase que diem perquè és una forma de parlar o petites accions que fem tenint en compte només una realitat hetero i cis (com el cas dels lavabos o dels qüestionaris escolars) no només són discriminatoris, sinó que el que fan es perpetuar els estereotips, els prejudicis, els rols de gènere i la invisibilització de la diversitat en la nostra societat.

I encara que no ens sembli que hi ha LGBTIfòbia (per això són micro) aquestes accions/preguntes/bromes/realitats afecten negativament les persones LGBTI en la seva autoestima, seguretat, acceptació i construcció de la seva identitat privant-los de referents positius. Per tot això, us animem a tots i totes a sumar-vos a la campanya i fer una societat més lliure!