GRUP DE JOVES

     

QUI SOM?

El Grup Jove del Casal Lambda és un lloc de trobada de joves LGTB, on conèixer gent i compartir experiències en un espai de normalització. En ell hi tenen cabuda totes aquelles persones que encara no han entrat en contacte amb d’altres homosexuals i busquen algú amb qui parlar i compartir sentiments. També s’hi troben aquelles persones que ja han sortit de l’armari però encara no han trobat el seu lloc en l’ambient, o les persones que es senten còmodes dins d’aquest i consideren el Grup Jove una activitat més.

El Grup Joves no és un espai reivindicatiu dels drets homosexuals, però no ens quedem aliens a la lluita per les nostres llibertats. Tot jove homosexual té dues lluites: una, la d’assumir-se com a tal i aconseguir viure amb normalitat en un nucli d’amistats que puguin compartir allò que sent. L’altre és una lluita externa en reivindicació dels nostres drets. El Grup Jove intenta ajudar a guanyar la primera lluita, sense oblidar-nos de l’existència d’una segona.

Per complir aquests objectius cada dissabte a la tarda ens trobem per realitzar una activitat. Les activitats que portem a terme són diverses, des de concursos de relats, simulacions de programes de la televisió, a xerrades més serioses sobre temes que ens afecten a nosaltres com a joves homosexuals. Però, les activitats no s’acaben un cop hem sortit del Casal, sinó que si vols després podem sortir per l’ambient o anar al cinema. Tot depèn de tu i les teves idees, perquè els membres del Grup Jove són tots aquells que s’hi consideren.

QUÈ FEM?

Ens trobem els dissabtes i realitzem diferents activitats, que pot ser una xerrada sobre algun tema relacionat amb l’homosexualitat, un tema que algú de nosaltres domina i pot interessar a la gent, un tema d’actualitat, un joc, una festa... Tot dependrà dels interessos i les necessitats del grup. Les activitats les muntem nosaltres mateixos, i quan és necessari convidem algú que ens la vingui a fer (si és un tema que ens interessa però no tenim a ningú que domini la matèria). El responsable d'activitats del Casal les coordina. Saps algun joc? Domines algun tema? Només ho has de dir! Totes les activitats programades les podeu trobar a l’agenda del Casal.

Instagram del Grup de Joves  

Més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El Grup Jove es visbilitza per Santa Eulàlia: Sacsegem carrers i places!

   

11/02/2017

El darrer dissabte 11 de febrer, en el marc de les festes de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, el Grup de Joves del Casal Lambda i altres associacions juvenils de la ciutat van organitzar, per tercer any consecutiu, la Lali Jove, la festa major juvenil i associativa de Barcelona, enguany dedicada a reivindicar l’ús de l’espai públic sota el lema "Sacsegem carrers i places!."

Situats al Moll de la Fusta, espai con l’any anterior ja es va fer el Pride, el moviment associatiu juvenil va desenvolupar un seguit d’activitats, accions i tallers dirigits a tots els públics, però amb una especial atenció al públic jove. En tant que el Casal Lambda té un grup de Joves actiu i potent, participa també en el Consell de la Joventut de Barcelona, de manera que vam compartir espai i activitats amb altres entitats joves LGTB de la ciutat, com ara el Sinver.

Es van realitzar diversos jocs relacionats al col·lectiu LGTB: un joc del tabú per descriure conceptes no heteronormatius amb un seguit de paraules prohibides, un pictionary per dibuixar diverses formes afectives i d’amor, un joc per relacionar cada col·lectiu (lesbianes, bisexual, trans, poliamor, intersexuals, etc) amb la seva bandera i, de rerefons, un mural de globus on tot aquell que volgués podia afegir el seu globus escrivint-hi un missatge en favor de la diversitat afectiva i en contra de l’homofòbia, fet que va acabar configurant un fons molt colorit i vistós.

L’objectiu de les activitats va ser en primer lloc visibilitzar el col·lectiu i totes les formes afectivosexuals; la divulgació i difusió dels seus símbols, icones i altres aspectes culturals i històrics, així com conscienciar la societat dels conceptes i terminologia adequats LGTB i per tant, poder fomentar un bon ús del llenguatge.

Veu la llum l'spot del Grup de Joves del Casal

És un plaer per nosaltres acabar i començar l'any amb una sorpresa molt especial: l'espot de Joves Casal Lambda ja està disponible. 

 

En el mateix canal de Youtube hi trobareu la resta de vídeos:

EL FUTBOLISTA - http://bit.ly/2hDxIeE 

L'ESTUDIANT - http://bit.ly/2hzREvN 

LA CREIENT - http://bit.ly/2iPUA8K 

EL CASTELLER - http://bit.ly/2iQ4FTa 

 

Us desitgem a totes i a tots un bon 2017,

 

Sergi Cubell

Coordinador del Grup Jove i Secretari del Casal Lambda

 

Jordi Pros

Director de l'espot

El Grup de Joves celebra la festa de les Nacions Unides

   

17/12/2016

El Grup Jove va celebrar el passat dissabte 17 de desembre una festa temàtica dedicada a les Nacions Unides. Tothom s'havia de vestir, disfressar o caracteritzar d’algun país, regió o zona del món i portar un plat típic. Així, van venir joves disfressats i disfressades amb vestimentes típiques de països com Mèxic, Rússia o l’Índia, i amb inspiracions de les cultures francesa, àrab o tirolesa. Pel que fa al sopar, els membres del grup es van posar amb ganes a la cuina i van portar una gran varietat de plats de tot el món, la majoria molt elaborats i tots deliciosos.

Com ja és habitual, l'objectiu d'aquestes festes és poder conèixer més el grup i trobar-se en un espai de relax per passar-ho bé. En aquest marc, la comissió d'activitats va preparar un gran joc de competició per grups de cara a familiaritzar els participants amb tot tipus de coneixements sobre els països del món. Més d'una trentena de joves van participar de les dinàmiques preparades, que permeten cohesionar i unir el grup del Casal.

Cada grup representava un imperi i havia d’anar conquerint països a mesura que guanyava punts. Algunes de les proves disputades tractaven sobre preguntes de coneixement general sobre els països (política, història, geografia, etc.) i altres sobre cançons, músiques i llengües de les diferents regions, per a les quals s’havia de contestar corrent i picant el primer al polsador per donar la resposta correcta. Una dels jocs següents posava a prova els reflexes i la rapidesa donant conceptes certs i falsos sobre les nacions i el darrer va ser la trepidant “patata calenta”, on els concursants havien d’esbrinar una xifra exacta sobre un país abans que s’acabés el temps.

Després d’augmentar el coneixements sobre les Nacions Unides i de passar una bona estona de diversió i adrenalina, el menjar internacional i la música de diferents cultures van allargar la festa fins altes hores de la matinada. Una molt bona manera d’acomiadar l’any!

porn

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Veure Política