MONTSIÀ (Pont de Tots Sants)

   

 

Del 1 al 3 de novembre de 2018

Aprofitant la festivitat de Tots Sants farem una escapadeta cap a les terres de l’Ebre, a la comarca del Montsià. Ens allotjarem a l’Hotel del Port, a Sant Carles de la Ràpita, Amb dormir i esmorzar. Dinars de pícnic i sopars allà on més convingui. Al ser divendres i dissabte laborables podrem comprar queviures a les botigues de la població. Desplaçament en vehicles particulars.

Dijous, 1 de novembre

Sortida a les 9 del matí de Barcelona, (Av. Diagonal, metro Palau Reial). Ruta cap a Tarragona, Amposta i  fins al poble de Godall. Temps per esmorzar, i a les 12.00 començarem a caminar per fer una excursió circular per la Serra de Godall, passant per la Font d’Asens, el mirador de la Foia, la ermita de La Pietat de Ulldecona, la Mola de Godall (404 m.) la Mola de la Serra i la Cova de la Sal. Dinar de picnic en ruta. Aprox. 5 hores de caminar sense pressa, desnivell positiu acumulat de 500 m., 13 km.  Acabada la excursió podem fer un volt per conèixer el poble i anirem cap a Sant Carles de La Ràpita on ens allotjarem a l’hotel. Sopar discrecional.

 Divendres, 2 de novembre: 

Esmorzar d’hora sortirem amb els cotxes fins les Cases d’Alcanar. Farem la travessa integral del Montsià des de les Cases fins a Sant Carles. Desnivell acumulat positiu de 1000 m., durada aprox. 7 hores, 19 km.

Per començar trobarem el poblat ibèric de Sant Jaume ( segle VII a.C) des d’aquest punt ja tindrem una bona vista del Delta de l’Ebre i de la Serra del Montsià que resseguirem. Després de una curta pujadeta fins la Moleta arribarem als Moletons, que passarem fent alguna grimpada i arribarem al primer cim important, la Molacima (750 m.) Després de baixar una petita colladeta arribarem al cim més alt del massís, la Torreta del Montsià (765 m.) Veurem el Delta de l’Ebre en tota la seva extensió. Baixarem al Coll de la Font del Teix, i en una poc més d’una hora arribarem a la Foradada (675 m.) el cim més impressionat de la ruta i del massís, amb vistes al delta i a tota la línea de costa. El descens cap a Sant Carles el farem seguint la cresta rocosa cap al Palleret i el barranc dels Coloms. Arribarem d’hora a Sant Carles, amb temps per fer una passejada els seus carrers i pel port. El dinar l’haurem fet de picnic a qualsevol punt de la ruta. Sopar discrecional.

Dissabte, 3 de novembre: 

Després d’esmorzar ens desplaçarem amb cotxes fins al Castell  Medieval de Ulldecona on tenim concertada una visita guiada a les 10.00. Després d’aquesta visita anirem a veure les Oliveres Mil·lenàries d’Arion (dos arbres monumentals, un de 1704 anys), amb visita i tast d’olis a les 12.00. Temps per dinar (de picnic o de restaurant) i a les 16.00 farem la visita del Conjunt Rupestre de la Ermita de la Pietat , el més ben conservat conjunt de pintures de Art Rupestre Llevantí català (Patrimoni de la Humanitat de la Unesco). Després d’aquesta darrera visita podem fer un beure en alguna població propera i donarem per acabada la sortida, tornant cap a Barcelona.

Cal portar: Cal portar roba d’abric, impermeable, sabates de muntanya, pijama i necesser, roba de recanvi, cantimplora... menjar pels dinars de dijous, divendres i dissabte, bon humor i alegria. Al ser dies laborables, podrem comprar queviures tant divendres com dissabte.

PREU:aproximadament 75 € (organització, dues nits en AD i visites guiades de Ulldecona). Cal tenir em compte que els sopars de dijous i divendres, i el dinar de dissabte poden ser de restaurant. El cost del desplaçament en cotxes es calcularà un cop allà i es distribuirà entre tots els participants (aprox. 70 euros/cotxe)

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS PER INTERNET I COMPTE CORRENT  enviar un correu (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. ) indicant el vostre nom, telèfon de contacte, disponibilitat de vehicle, i fer un ingrés de 40€ indicant el vostre NOM  i   MONTSIÀ a BBVA  ES72-0182-4609-9802-0116-3862

Places limitades (10)

INDIQUEU NOM, TELÈFON I SI DISPOSEU DE COTXE.

Vocal: Joan Melus

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT. L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

porn

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Veure Política