BASSEGODA (Alt Empordà - Alta Garrotxa)

   

 

Del 12 al 14 d'octubre de 2018

Pel Pont del Pilar tornarem una altra vegada al Bassegoda, muntanya molt emblemàtica per la seva situació i per les llegendes romàntiques al seu voltant. Aquest cop l’aproximació serà des de l’Alt Empordà i amb menys dificultat que des de la Garrotxa.

 Desplaçament en vehicles particulars i allotjament a l’alberg Rectoria d’Albanyà

Divendres, 12 d'octubre

Sortida a les 8 del matí de Barcelona, (Renfe Sant Andreu Arenal, Metro Fabra i Puig). Ruta Girona-Figueres. Temps per fer un cafè i a les 10.30 visita guiada al castell de Sant Ferran. La visita es fa en jeeps i en canoes per tot el recinte de la fortalesa (la més gran d’Europa, ) i pels dipòsits d’aigua. Després de la visita anirem fins al santuari de la Mare de Deu de la Salut de Terrades on dinarem de picnic a les zones habilitades al voltants (hi ha servei de bar-restaurant). Havent dinat farem una petita excursió fins a l’ermita de Santa Magdalena. Si tenim temps pararem a la població medieval de Sant Llorenç de la Muga i després ja anirem fins a Albanyà on ens allotjarem a la Rectoria,

 Dissabte 13 d'octubre: 

Esmorzar d’hora sortirem amb els cotxes des d’Albanyà fins al Coll de Can Nou (10 km. per pista asfaltada.), on començarem a caminar. Ruta directa al cim del Bassegoda (1373 m.) passant pel Coll de Bassegoda, el Coll de Principi i el Pla de la Bateria. L’últim tram és un xic atrevit i enlairat. Un cop dalt admirarem tot l’entorn, des del mar al Canigó, els Pirineus, el Puigsacalm, etc....Tornarem pel mateix camí, o no, depenent de la disponibilitat de temps i de la situació atmosfèrica. Podem visitar algunes de les ermites romàniques del terme d’Albanyà ( Sant Miquel de Bassegoda, Sant Martí de Corsavell, Sant Joan de Bossols...) Sopar i dormir al mateix alberg. A la nit potser podrem gaudir de la terrassa per observar estels (diuen que és un dels cels més nets de Catalunya)

Diumenge, 14 d'octubre: 

Després d’esmorzar ens desplaçarem amb cotxes fins a les restes del monestir romànic de Sant Llorenç de Sous. Farem una excursió circular passant pel lloc de Falgars fins al cim de la Mare de Deu del Mont (1124 m.) Ascensió fàcil sense cap dificultat. Visitarem el santuari de la patrona de l’Empordà, on Mossèn Cinto va escriure el seu poema l’Atlàntida. Un cop tornem als cotxes anirem a dinar a un restaurant proper i ja després farem la tornada cap a Barcelona.

 Cal portar:  Cal portar roba d’abric, impermeable, sabates de muntanya, pijama i necesser, roba de recanvi, cantimplora... menjar pels dinars de divendres i dissabte, bon humor i alegria. Al refugi hi ha llençols, nòrdics i tovalloles.

PREU: aproximadament 110 € (organització, dues nits en MP i dinar del dilluns). El cost del desplaçament en cotxes es calcularà un cop allà i es distribuirà entre tots els participants (aprox. 70 euros/cotxe). La visita al castell de Sant Ferran de Figueres té un cost de 15 € per persona.

.INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS PER INTERNET I COMPTE CORRENT enviar un correu(Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. ) indicant el vostre nom, telèfon de contacte, disponibilitat de vehicle, i fer un ingrés de 50€ indicant el vostre NOM i   BASSEGODA a BBVA ES72-0182-4609-9802-0116-3862

Places limitades (12)

INDIQUEU NOM, TELÈFON SI VOLEU PÍCNIC I SI DISPOSEU DE COTXE.

Vocal: Joan

 AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT. L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació de Entitats Excursionistes de Catalunya

 

 
 
porn

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Veure Política