MONTSIÀ (Pont de Tots Sants)

   

 

Del 1 al 3 de novembre de 2018

Aprofitant la festivitat de Tots Sants farem una escapadeta cap a les terres de l’Ebre, a la comarca del Montsià. Ens allotjarem a l’Hotel del Port, a Sant Carles de la Ràpita, Amb dormir i esmorzar. Dinars de pícnic i sopars allà on més convingui. Al ser divendres i dissabte laborables podrem comprar queviures a les botigues de la població. Desplaçament en vehicles particulars.

Dijous, 1 de novembre

Sortida a les 9 del matí de Barcelona, (Av. Diagonal, metro Palau Reial). Ruta cap a Tarragona, Amposta i  fins al poble de Godall. Temps per esmorzar, i a les 12.00 començarem a caminar per fer una excursió circular per la Serra de Godall, passant per la Font d’Asens, el mirador de la Foia, la ermita de La Pietat de Ulldecona, la Mola de Godall (404 m.) la Mola de la Serra i la Cova de la Sal. Dinar de picnic en ruta. Aprox. 5 hores de caminar sense pressa, desnivell positiu acumulat de 500 m., 13 km.  Acabada la excursió podem fer un volt per conèixer el poble i anirem cap a Sant Carles de La Ràpita on ens allotjarem a l’hotel. Sopar discrecional.

 Divendres, 2 de novembre: 

Esmorzar d’hora sortirem amb els cotxes fins les Cases d’Alcanar. Farem la travessa integral del Montsià des de les Cases fins a Sant Carles. Desnivell acumulat positiu de 1000 m., durada aprox. 7 hores, 19 km.

Per començar trobarem el poblat ibèric de Sant Jaume ( segle VII a.C) des d’aquest punt ja tindrem una bona vista del Delta de l’Ebre i de la Serra del Montsià que resseguirem. Després de una curta pujadeta fins la Moleta arribarem als Moletons, que passarem fent alguna grimpada i arribarem al primer cim important, la Molacima (750 m.) Després de baixar una petita colladeta arribarem al cim més alt del massís, la Torreta del Montsià (765 m.) Veurem el Delta de l’Ebre en tota la seva extensió. Baixarem al Coll de la Font del Teix, i en una poc més d’una hora arribarem a la Foradada (675 m.) el cim més impressionat de la ruta i del massís, amb vistes al delta i a tota la línea de costa. El descens cap a Sant Carles el farem seguint la cresta rocosa cap al Palleret i el barranc dels Coloms. Arribarem d’hora a Sant Carles, amb temps per fer una passejada els seus carrers i pel port. El dinar l’haurem fet de picnic a qualsevol punt de la ruta. Sopar discrecional.

Dissabte, 3 de novembre: 

Després d’esmorzar ens desplaçarem amb cotxes fins al Castell  Medieval de Ulldecona on tenim concertada una visita guiada a les 10.00. Després d’aquesta visita anirem a veure les Oliveres Mil·lenàries d’Arion (dos arbres monumentals, un de 1704 anys), amb visita i tast d’olis a les 12.00. Temps per dinar (de picnic o de restaurant) i a les 16.00 farem la visita del Conjunt Rupestre de la Ermita de la Pietat , el més ben conservat conjunt de pintures de Art Rupestre Llevantí català (Patrimoni de la Humanitat de la Unesco). Després d’aquesta darrera visita podem fer un beure en alguna població propera i donarem per acabada la sortida, tornant cap a Barcelona.

Cal portar: Cal portar roba d’abric, impermeable, sabates de muntanya, pijama i necesser, roba de recanvi, cantimplora... menjar pels dinars de dijous, divendres i dissabte, bon humor i alegria. Al ser dies laborables, podrem comprar queviures tant divendres com dissabte.

PREU:aproximadament 75 € (organització, dues nits en AD i visites guiades de Ulldecona). Cal tenir em compte que els sopars de dijous i divendres, i el dinar de dissabte poden ser de restaurant. El cost del desplaçament en cotxes es calcularà un cop allà i es distribuirà entre tots els participants (aprox. 70 euros/cotxe)

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS PER INTERNET I COMPTE CORRENT  enviar un correu (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. ) indicant el vostre nom, telèfon de contacte, disponibilitat de vehicle, i fer un ingrés de 40€ indicant el vostre NOM  i   MONTSIÀ a BBVA  ES72-0182-4609-9802-0116-3862

Places limitades (10)

INDIQUEU NOM, TELÈFON I SI DISPOSEU DE COTXE.

Vocal: Joan Melus

AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT. L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

DE SAU A SUSQUEDA (Osona-Guilleries)

   

28 d'octubre de 2018

LLOC DE SORTIDA:  A les 8 h a l'estació de Sant Andreu Arenal(metro linia1Fabra i Puig).

DESCRIPCIÓ GENERAL:  Seguim el nostre recorregut per el riu Ter i aquesta és l'etapa de les preses. Una antiga pista de terra ens permet anar vorejant els dos embassaments sense complicacions. Les panoràmiques són magnífiques i les obagues formades per torrenteres laterals que alimenten els embassaments són reductes vegetals ufanosos que ens garanteixen ombra

A les 8 h sortirem de Barcelona en autocar i  arribarem a l’embassament de Sau, on començarà la caminada. Abans pararem a Vic o pels voltants per fer un cafè 

Travessarem la presa de Sau i agafarem una pista a la dreta que ja no deixarem fins arribar a l’embassament de Susqueda.

   Passarem per l'ufanós sot del Teix. A l'esquerra ens quedarà el turó del Malsopar, indret on té lloc una de les llegendes del bandoler Serrallonga i on esmorzarem. Ens trobarem una cruïlla, però nosaltres seguirem per la còmoda pista, que va a buscar la riera de Querós. Seguirem enllà i trobarem un gran roure a l'esquerra del camí. Es divisen, de lluny, els cingles del Far.

Passarem el sot d'en Serrallonga (possibilitat d'agafar aigua, si en baixa). Més endavant travessarem el torrent que baixa dels Aulets del Prats d'en Serra. Verneda acompanyada de freixes de fulla grossa i fulla petita.

En fer un tomb veurem una bona vista de la presa de Susqueda. Travessarem una altra torrentera. Vegetació esponerosa: un gran castanyer i avellaners, figueres i acàcies. Deixarem a la dreta la pista que puja al Santuari del Coll i seguirem recte. Finalment arribarem a la Presa de Susqueda on dinarem i mes tard anirem a agafar l’autocar, depenent de l’hora ens arribarem al poble d’Anglès per fer una cervesa i tornarem a Barcelona

Distancia aprox: 18-20 km

Durada caminada.: 4-5 hores

Desnivell acumulat: La pista puja al principi però el recorregut final te desnivell negatiu

Dificultat: baixa
 
QUÈ CAL PORTAR: Esmorzar, dinar, aigua, bon calçat, bastons, impermeable i protecció solar. 

PREU: 12 € per socis i 17 € per no socis 

INSCRIPCIONS: enviar un e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  indicant nom, telèfon, i a continuació feu l’ingrés al BBVA ES72 0182 4609 9802 0116 3862, indicant el vostre nom i SAU. També us podeu apuntar directament al Casal Lambda (Av. Marquès de l’Argentera, 22 Barcelona, tel. 93 319 55 50)     

 RECORDEU QUE HI HAURÀ CANVI D'HORA, US PODREU LLEVAR MÉS TARD
 
VOCALS: Josep Mª i Pep
 
AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D'ACCIDENT. L'assegurança corre a càrrec de cadascú, no assumint la organització cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de la activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.
 
 

BASSEGODA (Alt Empordà - Alta Garrotxa)

   

 

Del 12 al 14 d'octubre de 2018

Pel Pont del Pilar tornarem una altra vegada al Bassegoda, muntanya molt emblemàtica per la seva situació i per les llegendes romàntiques al seu voltant. Aquest cop l’aproximació serà des de l’Alt Empordà i amb menys dificultat que des de la Garrotxa.

 Desplaçament en vehicles particulars i allotjament a l’alberg Rectoria d’Albanyà

Divendres, 12 d'octubre

Sortida a les 8 del matí de Barcelona, (Renfe Sant Andreu Arenal, Metro Fabra i Puig). Ruta Girona-Figueres. Temps per fer un cafè i a les 10.30 visita guiada al castell de Sant Ferran. La visita es fa en jeeps i en canoes per tot el recinte de la fortalesa (la més gran d’Europa, ) i pels dipòsits d’aigua. Després de la visita anirem fins al santuari de la Mare de Deu de la Salut de Terrades on dinarem de picnic a les zones habilitades al voltants (hi ha servei de bar-restaurant). Havent dinat farem una petita excursió fins a l’ermita de Santa Magdalena. Si tenim temps pararem a la població medieval de Sant Llorenç de la Muga i després ja anirem fins a Albanyà on ens allotjarem a la Rectoria,

 Dissabte 13 d'octubre: 

Esmorzar d’hora sortirem amb els cotxes des d’Albanyà fins al Coll de Can Nou (10 km. per pista asfaltada.), on començarem a caminar. Ruta directa al cim del Bassegoda (1373 m.) passant pel Coll de Bassegoda, el Coll de Principi i el Pla de la Bateria. L’últim tram és un xic atrevit i enlairat. Un cop dalt admirarem tot l’entorn, des del mar al Canigó, els Pirineus, el Puigsacalm, etc....Tornarem pel mateix camí, o no, depenent de la disponibilitat de temps i de la situació atmosfèrica. Podem visitar algunes de les ermites romàniques del terme d’Albanyà ( Sant Miquel de Bassegoda, Sant Martí de Corsavell, Sant Joan de Bossols...) Sopar i dormir al mateix alberg. A la nit potser podrem gaudir de la terrassa per observar estels (diuen que és un dels cels més nets de Catalunya)

Diumenge, 14 d'octubre: 

Després d’esmorzar ens desplaçarem amb cotxes fins a les restes del monestir romànic de Sant Llorenç de Sous. Farem una excursió circular passant pel lloc de Falgars fins al cim de la Mare de Deu del Mont (1124 m.) Ascensió fàcil sense cap dificultat. Visitarem el santuari de la patrona de l’Empordà, on Mossèn Cinto va escriure el seu poema l’Atlàntida. Un cop tornem als cotxes anirem a dinar a un restaurant proper i ja després farem la tornada cap a Barcelona.

 Cal portar:  Cal portar roba d’abric, impermeable, sabates de muntanya, pijama i necesser, roba de recanvi, cantimplora... menjar pels dinars de divendres i dissabte, bon humor i alegria. Al refugi hi ha llençols, nòrdics i tovalloles.

PREU: aproximadament 110 € (organització, dues nits en MP i dinar del dilluns). El cost del desplaçament en cotxes es calcularà un cop allà i es distribuirà entre tots els participants (aprox. 70 euros/cotxe). La visita al castell de Sant Ferran de Figueres té un cost de 15 € per persona.

.INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS PER INTERNET I COMPTE CORRENT enviar un correu(Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. ) indicant el vostre nom, telèfon de contacte, disponibilitat de vehicle, i fer un ingrés de 50€ indicant el vostre NOM i   BASSEGODA a BBVA ES72-0182-4609-9802-0116-3862

Places limitades (12)

INDIQUEU NOM, TELÈFON SI VOLEU PÍCNIC I SI DISPOSEU DE COTXE.

Vocal: Joan

 AQUESTA EXCURSIÓ NO INCLOU ASSEGURANÇA EN CAS D’ACCIDENT. L’assegurança corre a càrrec de cadascú. L’organització no assumeix cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica de l’activitat pugui ocasionar a un mateix i/o a tercers.

Grup adherit a la Federació de Entitats Excursionistes de Catalunya

 

 
 

REUNIÓ ANUAL DEL GRUP DE MUNTANYA 2018

   

 

Us convoquem el proper dissabte 10 de novembre  a les 19h a la reunió anual del Grup de Muntanya al centre de documentació del Casal Lambda (Marques de l'Argentera 22) per tal de preparar les sortides de 2019.

Cal preparar les sortides de un dia i les llargues de ponts, estiu, etc. També tractarem qüestions internes i de funcionament del grup

ES MOLT IMPORTANT QUE VINGUEU, EL GRUP FUNCIONA A PARTIR DE LES PROPOSTES DELS VOLUNTARIS, HEM DE SEGUIR AIXÍ

Tothom hi es convidat i esperem que porteu propostes interessants.

NOTA: HEM CANVIAT EL DIA PER NO COINCIDIR AMB EL FESTIGAI

 

porn

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Veure Política