Teatre “José y la Barcelona disidente (Work in progress)”

Carregant Esdeveniments

Aquest projecte té per fil conductor la història real de José Tenorio, que a causa de l’estigmatització de l’homosexualitat i de la SIDA, va quedar enterrada en el passat. Un intent de reconstruir una identitat a través de la memòria col·lectiva.

La Línia, companyia resident d’aquesta temporada, ja fa dies que corre pel Lliure preparant el seu work in progress de “José y la Barcelona disidente“. Partint de la història real de José Tenorio, estan elaborant un recorregut per descobrir la Barcelona de la dissidència homosexual dels anys 70 i 80. Aquesta ruta vol reconstruir la memòria oblidada dels inicis de la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI+ a partir de testimonis personals i del traçat urbà entre el Paral·lel i la Rambla.

Casal Lambda hi ha col·laborat en aquest projecte amb documentació i testimonis directes. Memòria que també recorre la ciutat amb diferents codis QR repartits a 10 estacions del metro de Barcelona. Podeu sentir l´entrevistes i trobar més informació sobre l’exposició i l’intervenció artística del Teatre Lliure a TMB a l´enllaç.