19
Icons
Institut Francès
4/7 20.30h
Amb la presència
de la directora,
Nancy Kates
12/7 16.30h
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
Regarding Susan Sontag
Directora
Nancy Kates
País
EUA




Intèrprets
-
Producció
Nancy Kates
Distribució
The Film Collaborative
Gènere
Documental
Durada
100'
Any
2014
Festivals
Tribeca (Nova York, millor documental), Seattle, Sheffield (documentals), Frameline (San Francisco, LGBT, nominada al premi del jurat com a millor documental), Nova Zelanda, Hong Kong (LGBT), Rio de Janeiro, Vancouver, MIX Copenhagen (LGBT), Varsòvia, Gant, Hawaii, Belgrad (LGBT)
Estrena a
Barcelona
SECCIÓ OFICIAL: DOCUMENTALS
Regarding Susan Sontag
Regarding Susan Sontag investiga de manera íntima i plena de matisos la vida d'una de les pensadores més influents i provocadores del segle xx. Apassionada, franca i refinada, Susan Sontag es va convertir en una de les icones de la literatura, la política i el feminisme més importants de la seva generació. Aquest documental explora la seva vida a través d'imatges experimentals evocadores, materials d'arxiu i entrevistes amb els seus familiars, amics i amants. Les seves pròpies paraules llegides per l'actriu Patricia Clarkson, acompanyen les imatges. Des del seu amor precoç pels llibres i el seu seu matrimoni sent encara una adolescent, fins la seva primera experiència en un bar gai i la seva última relació amb Annie Leibovitz, Regarding Susan Sontag construeix un retrat fascinant d'aquesta imponent escriptora i crítica cultural. Val a dir que els seus treballs sobre la fotografia, la guerra, la malaltia i el terrorisme continuen encara vigents avui.

Sontag va ser mirada, examinada i fotografiada més que qualsevol altre pensador del seu temps. Ella va tornar la mirada amb molta cura, fent ús del llenguatge, la metàfora, la fotografia i el que ella anomenava "l'ecologia de les imatges". En aquest film tenim l'oportunitat d'observar a Sontag mentre ella examina el món.

Web oficial> sontagfilm.org