12
Icons
Institut Francès
9/7 18.30h
11/7 22.30h
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
Something
must break
(Nånting måste
gå sönder)
Directora
Ester Martin Bergsmark
País
Suecia




Intèrprets
Saga Becker,
Iggy Malmborg,
Shima Niavarani
Producció
Garagefilm
Distribució
Outplay films
Gènere
Drama
Durada
81'
Any
2014
Festivals
Göteborg, Rotterdam (millor pel·lícula), Tribeca (Nova York), Premis Guldbagge (Suècia, millor actriu) Seattle, Sydney, Frameline (San Francisco, LGBT), Karlovy Vary, Hong Kong, Rio de Janeiro, Londres, Chicago, Viena, Sevilla (cinema europeu)
Estrena a
Barcelona
pantalla trans
Something must break
Sebastià, un noi d'Estocolm d'una bellesa pertorbadora i andrògena, posa la seva vida en perill entre polígons industrials i descampats mantenint relacions sexuals amb desconeguts. Quan tot està a punt d'acabar molt malament, el rebel Andreas apareix i el salva in extremis. L'amor sorgeix de primeres entre aquestes dues personalitats fortes, que es llancen en una relació intensa i impulsiva. Els dos amants prenen la ciutat buida en ple estiu: robatoris al 7-Eleven, balls en terrats, banys furtius i nits eufòriques.

Andreas, però, no assumeix fàcilment la dimensió homosexual d'aquesta relació i, com diu la cançó de Joy Division que dóna títol al film, alguna cosa ha de trencar-se... El primer llargmetratge d'Ester Martin Bergsmark és un diamant en brut: bonic i tèrbol, delicat i salvatge, fràgil i implacable. En ella, com en els dos noms de Bergsmark, el masculí i el femení sempre entrellaçats llancen cadascun els seus centelleigs i segon com van les coses.