04
Icons
Institut Francès
5/7 20.30h
9/7 16.30h
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
Dólares de arena (Sand Dollars)
Directores
Israel Cárdenas,
Laura Amelia Guzmán
País
República Dominicana




Intèrprets
Geraldine Chaplin,
Yanet Mojica,
Ricardo Ariel Toribio
Producció
Aurora Dominicana/
Canana/
Rei Cine
Distribució
Figa Films
Gènere
Drama
Durada
80'
Any
2014
Festivals
Chicago (Geraldine Chaplin, millor actriu), El Caire (millor film internacional), La Havana (Geraldine Chaplin, millor actriu), Toronto (LGBT), Chicago, Rome, Viena, Miami (LGBT), San Francisco
Estrena a
Barcelona
SECCIÓ OFICIAL: LLARGMETRATGES
Dólares de arena
Dólares de arena planteja un tema recurrent en el cinema gai: el turisme sexual a països del Carib i la manera d'utilitzar els sentiments per fugir d'una dura realitat. No obstant això, ho fa des d'un punt de vista diferent gràcies a la mà de la Laura Guzmán, directora d'aquesta lluminosa pel·lícula. A Guzmán li interessa més furgar en el món emocional de dues dones que en el morbo sexual en si, per això, entre altres coses, ha escollit a la gran Geraldine Chaplin per interpretar un dels dos papers principals.

Noelí és una jove dominicana que totes les tardes passeja per les platges buscant la millor manera de guanyar-se uns dòlars a costa dels o de les turistes. Una de les seves favorites és Anne, una dona madura francesa, que ha trobat a l'illa el seu refugi interior. Ni els plans del seu xicot, ni els diners, ni la quimera d'un lluminós París podran frenar la confusió dels sentiments que experimenta Noelí i la realitat de l'amor.