03
Icons
Institut Francès
3/7 16.30h
7/7 22.30h
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
Atlántida
Directora
Inés María Barrionuevo
País
Argentina




Intèrprets
Florencia Decal,
Guillermo Pfening,
Melissa Romero,
Sol Zavala,
Axel Prato
Producció
Germina Films / Tu Vas Voir Productions
Distribució
Media Luna
Gènere
Drama
Durada
88'
Any
2014
Festivals
Berlin (nominada al Crystal Bear i al millor primer llargmetratge), Queer Lisboa (LGBT, premi del jurat), Sao Paulo (nominada al premi internacional del jurat), MIX Copenhagen (LGBT)
Estrena a
Barcelona
SECCIÓ OFICIAL: LLARGMETRATGES
Atlántida
En la primera edició del festival amb el nom FIRE!! (2008), vam dedicar una retrospectiva al cinema de Lucrecia Martel, una de les realitzadores més excitants del nou cinema llatinoamericà. En la mateixa línia ens arriba ara el debut d'Inés María Barrionuevo amb Atlántida, una cinta on el pes de la narrativa recau més en l'atmosfera que en el text. Desprèn una delicadesa i una sensualitat que s'agraeixen molt, augurant un bon futur al cinema indie fet per dones en països com Mèxic, Veneçuela, Argentina o Xile.

En un calorós estiu, dues germanes adolescents, l'Elena i la Lucia, es troben soles a casa. Una convalescent i emprenyada amb la vida, l'altra plena de vida i ganes de volar. Enmig d'aquesta opressió s'hi sumen els nois, el camp, els rumors, la piscina... i el despertar sexual. Fa calor i la tempesta es prepara.